İnci Çayırlı’nın anıları kitaplaştı

Müzisyen ve araştırmacı Murat Derin’in kaleme aldığı “İnci Çayırlı’nın Anıları” kitabı, usta sesin hayatını, gizli kalmış anılar ve fotoğraflar eşliğinde okuyucuya sunuyor.

İnci Çayırlı’nın anıları kitaplaştı

DİLEK ATLI

Pan Yayınları’ndan çıkan Müziğin Güzel Günlerine Yolculuk İnci Çayırlı’nın Anıları adlı kitap, müzisyen ve araştırmacı Murat Derin tarafından 6 yılda kaleme alındı.

Tıp doktoru olan ve küçük yaşlarından beri Türk sanat müziğiyle ilgilenen Murat Derin, “İş, ev ve müzik hayatımdan kalan zamanları bu kitabın hazırlanışına ayırdım. Hocam olan İnci Çayırlı ile uzun sohbetlerimiz oldu. Kişisel arşivinden faydalandım. Mükemmelliyetçi bir yapıya sahip olan İnci Çayırlı, kitabın basımından sonra memnuniyetini ifade etti. Bu, benim için çok önemliydi” diye konuştu.

DESTEK VERDİ…

Ney üfleyerek müzik yaşamına adım atan Murat Derin, Bursa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nda Türk Sanat Müziği eğitimi aldığını belirterek, İnci Çayırlı ile tanışma hikayesini şöyle aktardı:

“Konservatuvarın ilk mezunlarından biriyim. Erdinç Çelikkol hocamızdı. Daha sonra Çelikkol hoca, Devlet Korosu Şefi olarak konservatuvardan ayrıldı. 2001 yılında İnci Çayırlı Bursa’da göreve başladı. Ne şanslıyım ki, o da benim hocam oldu. Bir yıl kadar icra heyetini yönetti ve ayrıldı. Tanışmamız böyle oldu. Hoca ve öğrenci ilişkimiz hep sürdü. İnci Hanım, bir deryadır. Sevdiği kişilere destek verir. Zira, kitabı hazırlarken de desteğini gördüm. Saatlerce süren ses kayıtları var. Anılarını anlattı. Fikirlerini paylaştı. Arşivini açtı. İnci Çayırlı’yı baştan sonra yazabilmek kolay değil. Mutlaka eksiklikler olacaktır.”

TÜRK MÜZİĞİNİN 50 YILI…

Derin, Çayırlı’nın titizliğinin çizerek şunları söyledi:

“Kitap yazma konusunda olumlu yanıt alınca hemen işe koyuldum. Mesleğimi ve müziği sürdürdüğüm için 6 yıl gibi bir zaman aldı. Nehir söyleşi olarak planladığım kitap, Çayırlı’nın anlattıkları ve Türk sanat müziğinin 50 yılını gözler önüne serme şansı bulmamdan ötürü düzyazı halini aldı. Dilde sıkıcılığa kaçmamaya gayret gösterdim. Kitapta kullanılan fotoğraflar İnci Hanım’ın özel arşivinden taranıp sayfalara girdi. Kitap, İnci Çayırlı’nın hayatının yanı sıra Türkiye’nin yarım asırlık kültür sürecini okuyuculara sunuyor.”

Bursa Tabipler Odası Türk Sanat Müziği Korosu solistliğini 22 yıldır sürdüren Murat Derin, çocuk yaşta başlayan müzik tutkusunu birçok farklı tür dinleyerek geliştirdiğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X