İncirlik krizi tırmanıyor

Türkiye ile Almanya arasında patlak veren İncirlik Üssü ziyareti krizi büyüyor.

İncirlik krizi tırmanıyor

Türkiye, Temmuz ayı ortasında Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ralf Brauksiepe ile bir grup Alman milletvekilinin İncirlik üssünde konuşlandırılmış Alman askerlerini Ermeni soykırımı kararına tepki amacıyla ziyarete izin vermemişti. Bu nedenle iki ülke arasında küçük çaplı kriz patlamıştı. Bunun üzerine harekete geçen Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, geçen Perşembe günü Türkiye’nin Berlin Maslahatgüzarı Ufuk Gezer’i bakanlığa davet ettiği ortaya çıktı. Dışişleri yetkilileri, Türkiye’nin geziye izin vermemesinden duydukları rahatsızlığı Maslahatgüzar Gezer’e aktardı. 

ALMANYA KARARLI

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sawsan Chebli, Türkiye’nin izin vermemesi durumunda da ziyaretin yapılıp yapılmayacağı yönündeki bir soruya sözcü, ‘Biz ziyareti yapmak istediğimiz tekrar Türk tarafına bildirdik. Bizim ziyaret isteğimiz sürüyor. Bunun gerçekleşmesi için diplomatik kanallardan görüşmeler devam ediyor’ yanıtını verdi.

Alman askerleri ve tornado uçakları, Adana’daki İncirlik Üssü’nde koalisyon güçleriyle birlikte IŞİD’e karşı savaşıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X