‘İncirlik’te flaş gelişme

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral John Allen başkanlığındaki ABD heyetinin Ankara temaslarında sürpriz bir gelişme yaşandı.

‘İncirlik’te flaş gelişme

Dün akşam çalışma yemeği dahil sekiz saatten fazla Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu başkanlığındaki Türk heyetiyle görüşen ABD heyetinin temasları bugün de devam ediyor.

İncirlik Üssü’nün IŞİD’le mücadelede kullanılması için çetin pazarlığa sahne olan Dışişleri Bakanlığı’ndaki bugünkü toplantının öğle yemeği ile birlikte yeniden başlayacağı öğrenildi. 

Diplomatik kulislerde Türk ile Amerikan heyetlerinin İncirlik Üssü’nün kullanılmasında anlaşma sağlanılması için görüşmelerini sürdürme kararı aldıkları ve uzlaşma sağlanması halinde bunu iki ülke siyasi iradesine sunma üzerinde mutabık kaldıkları ileri sürülüyor. 

ABD Savunma Bakanlığı Müsteşarı Christine Wormuth’un da yer aldığı ABD heyetinin görüşmelerin tamamlanmasından sonra bu akşam geç saatlerde Ankara’dan ayrılmaları bekleniyor.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X