İndirimli satışa düzenleme talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tüketiciyi yanıltmaya yönelik indirimli satış uygulamalarına çekidüzen getirilmesi gerektiğini söyledi.

İndirimli satışa düzenleme talebi

Palandöken, yaptığı açıklamada, büyük mağazaların vitrinlerinde göz aşinalığı yaratan ve sonu gelmeyen indirimli satışlar ile tasfiye ilanlarına çözüm bulunması gerektiğini belirtti. Vatandaşların artık vitrinlerdeki indirim ilanlarına inanmadığını savunan Palandöken, ”Yılın her sezonunda sürekli indirimli satış yapan büyük mağazalar inandırıcılıklarını yitirdi. Tüketiciyi yanıltmaya yönelik indirimli satış uygulamalarına çekidüzen getirilmelidir” değerlendirmesinde bulundu. Avrupa ülkelerinde indirim sezonlarının belirli olduğunu aktaran Palandöken, ”Kış mevsiminde ocak, yaz mevsiminde ise temmuz-ağustos ayları indirim sezonu olarak belirlenmiştir. Türkiye’de ise indirimli satışlar kesintisiz devam ettiği için ve düzenleme getirilmediğinden piyasalarda düzensizlik oluşmaktadır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X