İnegöl 2. OSB’ye doğalgaz müjdesi

2015 yılı itibariyle 10’un üzerinde fabrikanın faaliyet gösterdiği İnegöl Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yönetimi doğalgaz için kolları sıvadı.

İnegöl 2. OSB’ye doğalgaz müjdesi

SADULLAH ORGAN

Sanayi atıklarının yakılmasının önüne geçmek için harekete geçen 2. OSB yönetimi, doğalgazı sanayiye ulaştırmak için fizibilite çalışmaları başlatacak.

İnegöl şehir merkezi ile Akhisar ve Yeniceköy Mahalleleri’ni doğalgaza kavuşturan İNGAZ’ın da 2. OSB’ye doğalgazın ulaştırılması için destek vereceği bildirildi. İnegöl Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kaymakam Ali Akça başkanlığında  toplanan yönetim kurulu, 2. OSB’ye doğalgaz hizmetinin sunulması konusunu ele aldı. İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun’da katıldığı  toplantı ile ilgili bilgi veren İnegöl Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kaymakam Ali Akça, en kısa zamanda doğalgaz için fizibilite çalışmalarını başlatacaklarını bildirdi.

FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI

İnegöl Kaymakamı Ali Akça, “Sanayi atıklarının yakılarak kullanılması arzu edilmiyor. Bu noktada doğalgazın 2. OSB’ye götürülmesi, orada doğalgaz kullanacak firmalara hizmetin sağlanması, yine ısınma amaçlı sanayi atıklarından o bölgenin de kurtarılması lazım. Bu hizmetle alakalı bir fizibilite çalışması yapılacak. Maliyet hesaplanacak. Uzman kişilerden bu desteği alacağız. Yatırımın İNGAZ veya OSB yönetimi tarafından yapılmasına yönelik farklı değerlendirmeler var. Doğalgazın sanayi bölgesine getirilmesine yönelik OSB’nin İNGAZ’ı seçme hakkı var. Yatırımı İNGAZ mı yapacak yoksa OSB mi getirecek, o konuda rakamlar ortaya çıkınca bir değerlendirilmeye varılacak. İNGAZ üzerine düşen sorumluluklar var. Ancak fizibilite çalışmalarında farklı profesyonel bir firmadan hizmet satın alacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X