İnegöl bayrama hazır

İnegöl Belediyesi, vatandaşların sorunsuz bir bayram haftası yaşamaları amacıyla tüm hazırlıklarını tamamladı. Buna göre bazı sokaklar araç trafiğine kapatılacak, esnaf bir hafta boyunca ürünlerini işyerinin önünde satabilecek.

İnegöl bayrama hazır

SADULLAH ORGAN

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde İnegöl’de kurulacak olan pazarların takvimi ve çarşı içerisinde bayram öncesi alınacak önlemler belirlendi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş Kurban Bayramı öncesinde kurulacak pazarların takvimi ve çarşı içerisinde bayram öncesi alınacak önlemleri anlattı. Aktaş, “Almış olduğumuz bu karar gereği esnafımız bayram haftası 17 Eylül-23 Eylül arası satış yaptığı iş türüyle alakalı ürünleri kendi işyerinin önünde satabileceklerdir. Bayram sonrası yaya yolları için alınan karar uygulamasına devam edilecektir” dedi.

BAZI SOKAKLAR TRAFİĞE KAPANACAK

Bayram öncesi semt pazarlarının aynı gün ve yerinde kurulacağını bildiren Aktaş, “Bayram yoğunluğu sebebiyle çarşı içini rahatlatmak ve ilçe halkımızın bayram alışverişini daha rahat ve güvenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi için Elektrik Sokak, Halk Sokak arası ve Tabakhane Sokak 22 Eylül Salı gününden başlayarak araç trafiğine kapatılacaktır. Nöbetçi zabıtamız da bayram boyunca 24 saat hizmet verecektir. Bayram süresince halkımız, her türlü şikâyet ve isteklerini nöbetçi zabıta aracılığı ile Alo 153 No’lu telefondan belediyemize iletebileceklerdir” diye konuştu.

GEBELİK MUAYENESİ SÜRECEK

Kurban Bayramı öncesi gebe kurbanlık konusuna da değinen Aktaş, Mesudiye Mahallesi’ndeki hayvan pazarında satışa sunulan kurbanlık hayvanların İnegöl Belediyesi Veteriner Hekimliği tarafından gebelik muayenesinden geçirildiğini söyledi. Aktaş, “Yapılan muayene sonucu bugün itibariyle bin 100 adet dişi büyükbaş hayvandan 64 adedinde gebelik tespit edilmiştir. Gebe olan hayvanların kulak küpe numaraları hem ahırlara hem pazar girişine asılmıştır. Bunun yanı sıra listeler hayvan pazarında görevli olan zabıta ekiplerimizde de mevcuttur. Vatandaşlarımızın kurban alırken bu hususa dikkat etmeleri konusunda bir kez daha uyarmak istiyorum” ifadelerine yer verdi.

TAHSİLAT SERVİSİ ÇALIŞACAK

Pazartesi gününden itibaren ilçenin daha kalabalık olacağını belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, halkın katlı otoparkı, Konukoğlu Camii altındaki otoparkı ve belediye ek hizmet binasının altındaki otoparkı kullanmasını tavsiye etti. Aktaş ayrıca, belediye tahsilat servisinin de 21 Eylül Pazartesi ve 22 Eylül Salı tam gün, 23 Eylül Çarşamba günü ise yarım gün hizmet vereceğini bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X