İnegöl Belediyesi iki uçak alacak

İnegöl Belediyesi’nin Yeniceköy Kırsalında kurulması planlanan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) projesi kapsamında iki oturumlu tek motorlu iki adet uçak alınacak.

İnegöl Belediyesi iki uçak alacak

SADULLAH ORGAN

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ün pilotlarıyla da ünlü olacağını söyledi. İnegöl Belediyesi’nin Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’ndan (BEBKA) destek alan projelerinden biri olan DOSTUM projesi kapsamında sivil havacılıkta kullanılan tek motorlu, iki oturumlu iki adet uçak alınacak. Uçaklardan ilkinin mayıs alında ilçeye gelmesi planlanırken, bölgeye 600 metrelik de pist yapılacağı öğrenildi. 

Oylat’ta Su ile Gelen Sağlık (SPA) projesi geçtiğimiz aylarda start alırken, destek alan diğer proje ise, Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) oldu. İnegöl’e bağlı Yeniceköy kırsalında kurulması planlanan DOSTUM projesi kapsamında geçtiğimiz kasım ayında pist çalışmaları da başlamıştı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yeniceköy kırsalında kurulacak olan alanda pist çalışmaları yapılıyor. Ayrıca hangarlar ve depo çalışmaları da yapılıyor. Doğaseverlerimiz Doğa Sporları ve Turizm Merkezimiz’de doğa yürüyüşleri, okçuluk, motocross, bisiklet, atv safari, offroad, foto safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balık tutma, kano, kampçılık gibi pek çok doğa sporunu yapma imkanına kavuşacak. Bu sayede İnegöl yeni bir çekim alanına daha sahip olacaktır” dedi.

CAZİBE MERKEZİ

Dostum projesi kapsamında iki adet uçak alacaklarını aktaran Aktaş, ilçenin mobilyası, köftesi, kaplıcaları gibi pilotlarıyla da meşhur olacağını söyledi. Önce bir uçak alacaklarını belirten Aktaş, maliyetinin ise 350-400 bin lira arasında olacağını kaydetti.

Aktaş, uçak ihalesinin biri mart ayında yapılacağını ve diğerinin ise 2017 yılında alınacağını söyledi. Projenin amacının Yeniceköy’de kırsal turizm ve ekonomi potansiyelinin Doğa Sporları Turizmi Merkezi kurularak geliştirilmesi olduğunu anlatan Aktaş, “Yeniceköy ve çevresindeki kırsal bölgeye yerli ve yabancı turistler çekilerek, bölgede ekonomik canlılığın arttırılmasını hedefliyoruz. Doğaseverlerimiz pek çok doğa sporunu yapma imkanına kavuşacak. Mobilyası, köftesi, ayçekirdeği ve Oylat gibi önemli markaları ile kendinden söz ettirmeyi başaran İnegöl artık doğa sporları ile yeni bir alanı daha barındıracak ve kırsal turizm konusunda da cazibe merkezi olacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X