İnegöl Belediyesi’nden istihdama dev ‘doping’

İnegöl Belediyesi İstihdam Merkezi iş arayan vatandaşlar ile işçi arayan firmalar arasında köprü olmaya devam ederken, firmalarla oluşturduğu iş birlikleri ile İnegöl’deki istihdama ‘doping’ oluyor.

İnegöl Belediyesi’nden istihdama dev ‘doping’

İnegöl Belediyesi İstihdam Merkezi ile Göliplik firması iş birliğinde 50 kadın ve 50 erkek işçi alımı başvuruları tamamlandı. Sani Konukoğlu Konferans salonuna iş başvurusu için gelen vatandaşlara firma yetkilileri tarafından bilgilendirme yapıldı. Yoğun ilgi gören iş başvurusu sürecindeki çalışmalar hakkında bilgi veren İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban işveren firmalara da seslenerek, ‘’Firmalarımız belediyemize gelsin, birlikte iş birliği ile İnegölümüzde istihdamı arttıralım.’’ dedi.

NÜFUS ARTIŞI İLE İŞ İSTİHDAMINI DENGELEMEK İSTİYORUZ

İnegöl Belediyesi İstihdam Merkezi aracılığı ile Göliplik firmasına 100 işçi alımı başvurusuna gelen vatandaşlara selamlama konuşması yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, şehirde artan nüfus sayısına paralel olarak firmalardaki istihdamı da dengelemek istediklerini belirtti. Başkan Alper Taban açıklamasında, ‘’İstihdam ofisimiz firmaların insan kaynakları ile buluşarak şehrimizdeki insan gücünün, insan kaynağının karşılanması noktasında birlikte istişare ile çalışıyorlar. Bugün özellikle gelip neler yapılıyor, nasıl gidiyor canlı olarak görmek istedim. Şehrimiz büyüyor ve gelişiyor. Bu sene 7 bin 500 civarında nüfusumuzda artış gerçekleşti. Bu artışın yaklaşık olarak 5 bini göç şekliyle gerçekleşti. 2 bin 500 civarında da doğumdan gelen bir artış oldu. Dolayısıyla her yıl nüfusumuzda artış var. Yine aynı şekilde işletmeler çoğalıyor. Firmalar açılıyor. Atölyeler, fabrikalar kuruluyor. Bunun bir dengeye gelmesi lazım. Dengeye gelmesinden kastım şu; bir tarafta iş arayan insanımız, diğer tarafta işletmelerin açık pozisyonları. Yani vatandaşın aradığı iş kolu işverende olmayabiliyor. Ya da işveren aradığı tarzdaki insan kaynağını bulamayabiliyor. Meslek kurslarımızda biz ne yaparsak sizlere faydalı olabiliriz gibi arayışla bir takım kurslar açmaya başladık. En son dikiş kursu açtık. Özellikle koltuk bölümünde bayanların üretime katılmasını istedik. Bu konuda yetenekli oldukları için döşeme alanında bir beklenti var. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.’’ dedi.

BELEDİYEMİZİN GÜCÜNÜ KULLANARAK SİZLERE FAYDALI OLMAK İSTİYORUZ

Vatandaşlar fikir ve kanaatlerini belirterek doğru doğru işe doğru kişiyi yönlendirme konusunda destek olacak çalışmaları İnegöl Belediyesi imkânları ile kendilerine sunabileceklerini belirten Başkan Alper Taban, ‘’İşin özeti şu. Sizleri sahada ekonomik anlamda bir faaliyetin içinde yer almasını istiyoruz. Benim sizlerden isteğim şu. Bize fikir ve kanaatlerinizi lütfen bildirin. Ne olması gerekiyor? Beklenti nedir? Her şeyi görmemiz mümkün değil. Bizlere bu konuda destek olursanız kişisel gelişim, mesleki gelişim anlamında sizlere ne katabiliriz bizleri yönlendirirseniz belediyemizin gücünü kullanarak bu anlamda sizlere faydalı olmak istiyoruz. Bütün derdimiz, heyecanımız bu. Tabi ki rızkı veren Allah, biz sadece aracılık ediyoruz. Bu süreci doğru şekilde sevk ve idare etmek istiyoruz. Sadece iş başvurusu alan ve bunu bir yerlere gönderen olmak istemiyoruz. İşverenlerimizden ve sizlerden Allah razı olsun. Bu bir dengedir. Ne istediğimizi, ne aradığımızı biliyor olmamız lazım. Ya da mesleğimiz şuan karşılık bulmuyorsa kendimizi geliştirmemiz mümkün. Artık fırsat ve imkânlar var. Bakın küçük bir kurs ile insanlar sektörlere hazırlanabiliyor. Küçük bir sertifikasyon ile işveren; ben bu personeli alırım diyor. Çünkü niye? Adım atmış, benim için kıymetli bir şey diyor. Gelişebilir insan diyor.’’

FİRMALARIMIZI İŞ BİRLİĞİNE DAVET EDİYORUM

Firmalar ile İnegöl Belediyesi İstihdam Merkezi aracılığıyla oluşturulacak iş birliği sayesinde ilçedeki istihdamın artmasının kolay olacağını belirten Başkan Alper Taban, ‘’İşletmelerimizi bu konuda belediyemiz ile iş birliğine davet ediyorum. Hem iş arayan hem de işverenlerin açığını bu şekilde kapatmış oluruz. Böylelikle İnegöl’deki istidama hep birlikte destek sağlamış olacağız. ‘’dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X