İnegöl Belediyesi’nin MODEF hisseleri İMOS’ta

İnegöl Belediyesi´nin İBEFTAŞ kanalıyla yüzde 40´ına sahip olduğu MODEF hisselerini İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği’ne (İMOS) devretti.

İnegöl Belediyesi’nin MODEF hisseleri İMOS’ta

SADULLAH ORGAN

MODEF Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediyenin yüzde 40’lık MODEF hissesinin 510 bin TL bedelle İMOS’a devredildiğini açıkladı. MODEF artık  İMOS, İTSO ve Mobilyacılar Odası tarafından yönetilecek. 

Toplantıya Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İTSO Başkanvekili Salim Kaplan, İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ile MODEF Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. 

Toplantı da konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “MODEF Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla son konuşmamı yapıyorum. Bu konu üzerinde bir süredir çalışıyorduk. Bir resmi şirketin hisselerinin devri için takip edilmesi gereken bir süreç var. Bugün bu sürecin sonuna geldik” dedi.

Bundan sonra da işin gönüllüsü olacaklarını ifade eden Alinur Aktaş, “Bugün geldiğimiz noktada 510 bin TL bedelle 31.12.2015 tarihinden başlamak kaydı ile 31.12.2016’ya kadar 7 ayrı ödeme ile taksitlendirmeye gittik ve İMOS’a bu hisseleri devrettik. Bu bedel bilirkişinin belirlediği en düşük bedeldi. Belediye bunu niçin bedava devretmiyor denebilir ama burada bir değer var, belirli aktifler var.Bu benim şahsi param değil. İBEFTAŞ şirketinin bir hissesi. Biz vade yapmayız nakit olur demeden de arkadaşlarımıza kolaylık olsun diye böyle bir vadelendirmeye gittik” diye konuştu.

İNEGÖL MOBİLYASI GERÇEKTİR

İnegöl’ün hızla geliştiğini ifade eden Aktaş, “Bir taraftan 2. OSB’sini kuruyor, bir taraftan Mobiliyum AVM’nin eksik ve aksaklarını gidermeye çalışıyor. İMOS başkanlığında tasarım merkezi hayata geçti. İTSO ve MODEF’in bununla alakalı destekleri oldu. İnegöl mobilyası gerçektir. İMOS tarafından da işin standartlarını daha yükseltmek adına yaptığımız istişareler neticesinde bizim hisselerimizle alakalı talip oldular. Böyle bir heyecana hayır diyemezdik” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X