İnegöl Çileği coğrafi işarete kavuşuyor

İnegöl tarımının ulusal ve uluslararası alanda hak ettiği yere gelmesi için yürütülen faaliyetler çerçevesinde, İnegöl Çileği’ne ‘coğrafi işaret’ alınması için çalışma başlatıldı.

İnegöl Çileği coğrafi işarete kavuşuyor

İnegöl Belediyesi öncülüğünde, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kurşunlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde İnegöl Çileği ile ilgili ‘Coğrafi İşaret’ çalışması başlatıldı.

İnegöl Çileği’nin kalitesi, ürün çeşitliliği ve pazarlama konularında istenilen düzeye gelmesi için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ziraat Yüksek Mühendisi Samet Kınabaş, Kurşunlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Adnan Satılmış ve İnegöl Belediyesi Kırsal Kalkınma Müdürü Fevzi İnal, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili’yi ziyaret ederek gerekli evrakları teslim ettiler. 

İnegöl tarımında önemli markaların öne çıkmaya başladığını görmekten mutluluk duyduklarını belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ün önemli tarımsal ürünü olan İnegöl Çileği’ni de ulusal ve uluslararası pazarlarda vitrine çıkartmak için çalışmalara başladıklarını, bu kapsamda da İnegöl Çileği’ni hak ettiği yere en kısa zamanda getireceklerini söyledi.  Aktaş, “İnegöl bir sanayi şehri olduğu kadar aynı zamanda bir tarım şehri. İnegöl tarımının daha da gelişebilmesi, çiftçimizin ve tarım yatırımları yapan müteşebbis esnafımızın daha donanımlı olması adına, teknoloji ve yenilikleri daha yakından takip edebilmesi için, bizler de yaptığımız projelerle kendilerine destek oluyoruz” dedi.

HAK ETTİĞİ YERE GELECEK

Teknolojik veriler ışığında yürütülen tarımsal faaliyetlerin İnegöl’ün tarım değerini yükseltmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Çilek Çalıştayı ile İnegöl Çileği’nin hak etiği yere gelmesi için çalışmalara başladık. Önemli kazanımlara ulaştığımız Çilek Çalıştayı sonrası, İnegöl Çileği’ni istenilen noktaya getirmek için gereken ne varsa yapmaya başladık. Belediyemizin öncülüğünde, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kurşunlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde İnegöl Çileği ile ilgili ‘coğrafi işaret’ çalışması başlatıldı. İnşallah atılan bu adımla ile İnegöl Çileği ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yere gelecektir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X