‘İnegöl dünya ile buluşuyor’

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, 5 kıta için ayrı toplantı gerçekleştireceklerini ve İnegöl’ün mobilya kabiliyetinin gösterileceğini bildirdi.

‘İnegöl dünya ile buluşuyor’

SADULLAH ORGAN

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, ‘İnegöl Dünya ile Buluşuyor’ adlı proje ile İnegöl’de 5 kıta için 5 toplantı gerçekleştireceklerini söyledi. Proje ile ilgili bilgi veren Uğurdağ, toplantının ilkinin 2-3 Kasım tarihleri arasında Afrika kıtası ile yapılacağını bildirdi. 

Uğurdağ, “Proje kapsamında Türkiye’de temsilciliği bulunan tüm ülkelerin Büyükelçileri ve Ticaret Ataşeleri’ni İnegöl’de ağırlayacağız. Onlara kentimizi, mobilya kabiliyetimizi göstereceğiz. Bu proje ile amacımız, gidilen ülkelerde doğru bağlantıların bulunabilmesi için yerel, doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmaktır” ifadelerine yer verdi.

Dernek olarak 2016 yılında Afrika kıtasına dönük pek çok ticari faaliyette bulunacaklarını belirten Uğurdağ, “Bu organizasyonların başarılı olması için bu bağlantılar çok önemli. Bu gibi projelerle pazarlarımızı çeşitlendirmemiz lazım” diye konuştu.

ATÖLYE İNEGÖL

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) bünyesinde yapılan çalışmalara da değinen İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl mobilyasının tasarım odaklı ürünler üretmesi, ihracat pazarlarının tasarımla çeşitlendirilmesinin amaçlandığını söyledi. Atölye İnegöl kursiyerlerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, Atölye İnegöl’ün geçtiğimiz yıl 9 öğrenciyle başlayan eğitimlerin 4 ay sürdüğünü belirterek, “Bu arkadaşlarımızdan 4’ü İnegöl’de şu an işe başladı, 3 arkadaşımız bizimle beraber burada devam ediyor. 31 Ağustos tarihi itibari ile Atölye İnegöl 2. Grup çalışmaları başladı. Bize yapılan müracaatlar içerisinden 8 arkadaşımızı programımıza dâhil ettik. Amacımız, İnegöl mobilyasının tasarım odaklı daha katma değerli ürünler üretmesi, ihracat pazarlarımızın tasarımla çeşitlendirilmesi ve kilogram birim fiyatımızın artması. Arkadaşlarımız sadece üyelerimize değil, tüm İnegöllü mobilya üreticilerine hizmet vermektedirler” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X