İnegöl Hocaköy Barajı Projesi bitirilmek üzere

İnegöl’ün 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak Hocaköy Barajı’nın yüzde 90 oranında tamamlandığı bildirildi.

İnegöl Hocaköy Barajı Projesi bitirilmek üzere

Hocaköy Barajı’nın DSİ tarafından yaptırılan projesinin yaklaşık yüzde 90’ı tamamlandığı bildirildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ilçede yaşanan içme suyu sıkıntısına uzun yıllar cevap büyüklükteki Hocaköy Barajı’nın projesinin mayıs ayına kadar bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Milletvekili Hüseyin Şahin, Hocaköy Barajı’nın DSİ tarafından yapılacağını daha sonra da BUSKİ’ye devredileceğini söyledi. Barajın 30 milyon metreküplük suyu tutacağını söyleyen Milletvekili Şahin, “Projeye göre yaklaşık 400 bin kişinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak. Barajın temel yüksekliği 95,5 metre, uzunluğu ise 400 metre olacak” dedi.

İNEGÖL’E 12 AY KESİNTİSİZ KAYNAK SUYU VERİLECEK

İnegöl’ün içme ve kullanma suyu ihtiyacının halen Ulupınar kaynağından karşılandığını bildiren Milletvekili Hüseyin Şahin, baraj olmadığı için yaz aylarında kaynak suyu sıkıntısı baş gösterdiğini belirterek, “Bu nedenle yaz aylarında Alibeyköy Mahallesi’ndeki derin kuyulardan şebekeye su veriliyordu. Uludağ eteklerindeki İnegöl’ün 12 ay boyunca kaynak suyu içmesi için Hocaköy’e içme suyu barajı yapılması kararlaştırıldı” dedi.

Barajın yapımına biran önce başlanması için Ankara’da sıkı bir takip yaptığını vurgulayan Milletvekili Hüseyin Şahin, bu takiplerinin sonucunda sonrasında proje çalışmalarına başlandığını belirtti. Vekil Şahin, projenin bitirilmesinden sonra da baraj yapım ihalesini sürecinin başlayacağını belirterek, “Bu sürecinde hızla tamamlanması için gereken çabayı harcamaya devam edeceğim. İnegöl’ün kesintisiz kaynak suyuna biran önce kavuşması için gereken her şey yapılıyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X