İnegöl kalifiye eleman arıyor

Lokomotif sektörü mobilya olan İnegöl, güçlü ekonomik performansı ve istihdam potansiyeli ile dikkat çekerken, İş-Kur İnegöl Şube Müdürü Ahmet Baştürk, sanayide 9 bin işçi açığının olduğunu söyledi.

İnegöl kalifiye eleman arıyor

SADULLAH ORGAN

Yılda yaklaşık 5 bin kişi göç alarak 242 bin kişilik nüfusa ulaşan İnegöl, Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye’de tek olan Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Küçük Sanayi Sitesi Ağaç İşleri Bölümü’ndeki fabrikaları ve Mobilyacılar Sanayi Bölgesi’ndeki işletmeler ile Türkiye’nin mobilya kenti olma özelliğini taşıyor. İnegöllüler tekstil, mobilya ve farklı iş kollarında üretim yapan sektörlerdeki fabrikalarda iş imkanı yakalıyor. 

İŞSİZLİK YÜZDE 4.5

İş-Kur İnegöl Şube Müdürü Ahmet Baştürk, dünya işsizlik oranının yüzde 12, Bursa’nın ise yüzde 6.3 olduğunu ifade ederek, İnegöl’ün yüzde 4.5 işsizlik oranıyla Türkiye rekoru kırdığını ifade etti. İş-Kur’un son yıllarda yaptığı çalışmalarla bir çok kişiye iş imkanı sağladığını aktaran Baştürk, bu yıl 3 bin kişiyi işyerlerinde işe yerleştirdiklerini bildirdi.

SANAYİDE 9 BİN AÇIK VAR

Sanayide 9 bin işçi açığının olduğunu ve sanayicilerin 7 bin kişiyi acilen işe almak istediğini ifade eden Baştürk, “Şuanda da İş-Kur’a iş için 9 bine yakın başvuru var. Fakat sanayicilerin bir çoğu nitelikli eleman istiyor. Nitelikli eleman sorunu var. Bu yıl da girişimlerle vatandaşlarımıza iş imkanı sağlama konusunda elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X