İnegöl karpuzda iddialı

İnegöl’e bağlı Çavuşköy Mahallesi’nde karpuz hasadı başladı. Mahalle sakinlerinin yüzde 90’ının üretimini yaptığı karpuz büyük ilgi görüyor. 400 dönüm alanda susuz yöntemle yetiştirilen karpuzlardan bu yıl 2 bin ton rekolte bekleniyor.

İnegöl karpuzda iddialı

ABDULLAH TANIŞ

Çavuşköy Mahallesi Muhtarı Hasan Akalın, “Bu seneki karpuz hasadımız başladı.  Bu yıl 400 dönümlük alanda ekim gerçekleştirdik. Bu sene oldukça verimli geçti. Geçen yıla nazaran daha da güzel verim aldık. Dönümünden 5-6 ton civarında karpuz almaktayız. Bu sene rekoltemiz 2 bin ton civarında olur” dedi.

TALEP BÜYÜK…

İnegöl’de taleplere yetişemediklerini ifade eden Akalın, sulama yapmadıklarını ve herhangi bir tarım ilacı kullanmadıklarını ifade etti. Akalın, “Çok aşırı talep var. Karpuzumuz tatlı ve suludur. İhracat düşünüyoruz. Alıcılar bizi arıyorlar ama bize yakın olan Akhisar Mahallesi’nden merkeze inemiyoruz. Römorkları doldurup mahalleye indiğimizde karpuzlar kısa sürede tükeniyor. Yetiştiremiyoruz. Yok satıyoruz” diye konuştu.

Hasadı da mahalle sakinleriyle imece usulü yaptıklarını belirten Hasan Akalın, ortalama 9-13 kilo arasında değişen karpuzun kilosunu 1 liraya sattıklarını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X