‘İnegöl kuzeye doğru büyümeli’

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, İnegöl’deki büyümenin ilçenin kuzeyine doğru, Alanyurt ve Akhisar bölgesini kapsaması gerektiğini ifade etti.

‘İnegöl kuzeye doğru büyümeli’

SADULLAH ORGAN

 

İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl, yönetim kurulu üyeleri ve Meclis Başkanı Sadık Gülerer ile birlikte İnegöl Müteahhitler Derneği’ni (İMDER) ziyaret etti. İTSO’daki 20 meslek komitesi arasında iki komitenin inşaat sektörünü temsil ettiğini belirten Metin Anıl, inşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu dile getirdi. Sektördeki dinamizmin, hareketliliğin, o bölgenin ekonomisine hareket getirdiğini ifade eden Başkan Metin Anıl, “Bir bölgede inşaat sektörü hareketliyse, canlıysa ekonomisi hareketli olur. Bu canlılık, kazancı, kârı, istihdamı, kısaca diğer çalışma alanlarını da olumlu etkiler. İTSO olarak bu sektörü çok önemsiyoruz” diye konuştu. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM

İnegöl’ün konumu itibarıyla sanayi ve konut yatırımlarının çok hızlı geliştiği bir ilçe olduğuna da dikkat çeken Metin Anıl, nüfus, ekonomik potansiyel ve coğrafi konum nedeniyle ilçenin hava kirliliği ve trafik sorunuyla karşı karşıya olduğunu kaydetti. Anıl, bu nedenle eski İnegöl diye bilinen mevcut İnegöl’ün kendi sınırları içinde korunması ve daha fazla büyütülmemesi gerektiği uyarısında bulundu. Anıl, mevcut bölgede tadilat ve kentsel dönüşüm çalışmaları yapılması gerektiğini, büyümenin ilçenin kuzeyine doğru, Alanyurt ve Akhisar bölgesini kapsaması gerektiğini savundu.

İMDER Başkanı Fahrettin Baykan da, derneğin 5 yıllık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Baykan, üyelerin yaşadığı sıkıntıların giderilmesi yönünde önemli çalışmalar yaptıklarını, önümüzdeki dönemde Müteahhitler Odası kurulması için girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X