İnegöl kuzeye doğru büyüsün

İnegöl’ün gelecekte ovada değil, kuzeydeki tarım dışı arazilere doğru büyütülmesinin daha doğru olacağını ifade eden İTSO Başkanı Metin Anıl, belediyenin yeni İnegöl projesinin doğru bir karar olduğunu söyledi.

İnegöl kuzeye doğru büyüsün

SADULLAH ORGAN

İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde konuşan Metin Anıl, İnegöl’ün gelecekte hava kirliliği sorunu yaşamaması için bugünden doğru adımlar atılması gerektiğini kaydetti. İnegöl’ün mevcut yerleşim alanının hava akımlarına kapalı olduğuna dikkat çeken Anıl, yeni yerleşim ve sanayi bölgelerinin ilçenin kuzeyinde planlanmasının doğru olacağını söyledi. 

1980’li yıllarda Alanyurt’un kuzeydeki tepelik alanlarda planlandığını hatırlatan Anıl, “Ardından 2’nci OSB’de Hamzabey sırtlarında yapıldı. İnegöl Belediyesi de 10 yıl önce Karalar Köyü sırtlarında yeni yerleşim alanlarını planladı. İşte bunlar doğru adımlardır” dedi. 

DESTEK VERECEĞİZ

İnegöl’ün sanayileşmeye devam edeceğini ancak tarım alanlarının da muhafaza edilmesi gerektiğini belirten İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl’ün gelecekte dağlık bölgelere taşınması için kentsel dönüşüm projelerine ihtiyaç olduğunu belirtti. Anıl, “Büyükşehir ve İnegöl Belediyesi’nin mevcut İnegöl’ü tarım dışı arazilere taşıyacak projelerine destek vereceğiz. Kentsel dönüşüm projeleri hayata geçtiğinde İnegöl’deki inşaat sektörüne olumlu yönde katkı yapacaktır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X