İnegöl mobilyada trendleri belirliyor

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ”I’m Design” etkinliği sona erdi.

İnegöl mobilyada trendleri belirliyor

ASLIHAN AYDIN

Dört gün süren organizasyonda farklı üniversitelerden 40 öğrenci ile Milano Domus Akademi ve Özyeğin Üniversitesi koordinasyonunda mobilya tasarımları için atölye çalışmaları yapıldı. Son gün ise Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapılan sunumlarla, ünlü tasarımcılar deneyimlerini paylaştı. İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, değerlendirme toplantısında, mobilya için tasarımın her şey olduğunu söyledi. İnegöl’ün artık trendleri belirleyen bir fikir lideri konumuna geldiğini belirten Uğurdağ, “Üç yıldır da ”I’m Design’ organizasyonuyla İnegöl’de tasarım konuşuluyor. Öğrenciler atölye çalışmaları sonunda yaptıkları yeni ürünlerini sergiliyorlar” dedi.  

BİR ASIRLIK KÜLTÜR

İnegöl nüfusunun yaklaşık yüzde 80’inin mobilya sektöründen geçimini sağladığına işaret eden Uğurdağ, “Bir asırlık mobilya kültürüne sahibiz. Son 25 yıldır da üretim olarak ivme kazandık. Bu da Türkiye mobilya sektörüne yansıyor” diye konuştu. Bursa İtalya Fahri Konsolosu Oya İzmirli ise İngegöl’ün sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok yerinde ismini duyurduğunu ifade etti. İzmirli, “Bu başarı sadece İnegöl’ün değil ülkenin başarısıdır. İnegöl mobilyanın içinde doğan, bununla uğraşan, bununla yatıp kalkan, kafasında hep mobilya olan bir yer. İnegöl bir markadır ve gelecekte çok daha fazla tanınacağını düşünüyorum” şeklinde görüş belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X