İnegöl modern pazar alanına kavuşuyor

İnegöl’de geçtiğimiz kış yoğun kar yağışı nedeniyle çatısı çöken kapalı pazar alanının yerine fuar organizasyonlarının da yapılabileceği modern kapalı pazar yerinin temeli Büyükşehir Belediyesi tarafından atıldı.

İnegöl modern pazar alanına kavuşuyor

SADULLAH ORGAN

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olacak proje ile pazarcı esnafı ve vatandaşların daha sağlıklı ortamda alışveriş yapabileceğini belirterek, ilçeye de estetik açıdan değer katacağını söyledi.

 

Tonoz çatı uygulamaları ve estetik mimarisiyle dikkat çeken projenin temeli, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İçişleri eski Bakanı ve Bursa Milletvekili adayı Efkan Ala, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olacak proje ile sadece bir pazar yeri değil fuar organizasyonları, farklı etkinlik ve organizasyonlara da ev sahipliği yapacak önemli bir merkezi ilçeye kazandıracaklarını söyledi. Güçlü Türkiye’nin ancak güçlü şehirlerle inşa edileceğini ifade eden Altepe, “İnegöl’de tarımdan turizme, sanayiden sosyal donatı alanlarına kadar her alanda çalışmalarımız var. Daha sağlıklı ve modern bir İnegöl’ü, ilçe belediyemiz ve kamu kurumlarımızla işbirliği içinde inşa edeceğiz” diye konuştu.

DESTEK SİZDEN HİZMET BİZDEN

Türkiye’nin şu anda gelişmiş 20 ülkenin dönem başkanlığını yaptığını ve hedeflerinin ilk 10 ülke arasına girmek olduğunu ifade eden İçişleri eski Bakanı ve Bursa Milletvekili adayı Efkan Ala ise eskiden halkın ihtiyacı olan bir konu gündeme geldiğinde ‘nasıl yapabiliriz’ dendiğini, şimdi ise ‘ne kadar hızlı yaparız’ denildiğini söyledi. Bu çalışmaları yaparken ihtiyaç olan tek şeyin kardeşlik ve istikrar olduğunu kaydeden Ala, “Kardeşliğimize yönelik her türlü müdahalenin topyekun karşısındayız. İnşallah siyasi istikrar noktasında da önümüzde bir seçim var. Destek sizden, hizmet bizden. Önümüzde 4 altın yıl var. Gelin hep birlikte şu 4 altın yılı Türkiyemiz’e hediye edelim. Siyaset kurumu kendi meselelerinin çözümü için zaman kaybetmesin. Sizlerin de desteğiyle 2 Kasım sabahı hemen çalışmalara kaldığımız yerden devam edecek siyasi atmosferi sağlamanızı bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

MODERN TESİS

Geçtiğimiz yıl çatısı çökünce kullanılamaz hale gelen pazar alanının Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımıyla daha modern hale getirileceğini belirten AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, “Merkez’de ne varsa kırsal alanda da olacaktır. Bir çok yeni projeyi hayata geçirmeye başlayacağız. Şehrin iki önemli ulaşım noktasına üst geçit yapılaçak. Daha önemlisi de İnegöl Şehir Üniversitesi kurulması için ön çalışmalarımız tamamlandı. İnegöl’ün temiz sağlıklı içme suyuna kavuşması için önemli adım atılmaya başlandı” dedi.

EN BÜYÜK PAZAR ALANI

Bölgenin alan bakımından Bursa’nın en büyük pazaryeri olduğunu ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ise, “Büyükşehir Belediyemiz bunu yaparken, biz de hemen yanına 3 bin 166 metrekare alana köylü pazarını yapacağız. İnegöl, 3 katlı ve otoparkı da olan köylü pazarı ve Büyükşehir Belediyemizin projesiyle hem pazar alanı hem de her türlü aktivitenin yapılabileceği modern bir merkeze kavuşmuş olacak” dedi.

HAZİRAN AYINDA BİTECEK

Toplam 11 bin metrekare kapalı alanı bulunan proje kapsamında, alanda destek hizmetleri ve kafeterya birimleri de yer alacak. Betonarme çelik karkas sistemli pazar alanında 500 ton çelik çatı ve 15 bin metrekare tonoz çatı örtüsü yer alacak. Alanın tüm elektrik, mekanik ısıtma soğutma sistem imalatları gerçekleştirilecek. Projenin Haziran ayında tamamlanması hedefleniyor.

DİĞER AÇILIŞLAR

Büyükşehir Belediye ayrıca İnegöl Alanyurt’taki Uludağ Camii çevresinde de düzenleme çalışmaları yaptı. Ayrıca İnegöl’ün Hocaköy Mahallesi’nde gerçekleşen törende de Büyükşehir Belediyesi tarafından 57 ayrı mahallede 1 yıl içersinde tamamlanan 110 kilometre asfalt çalışmasının toplu açılışları yapıldı. Yeniceköy’deki törende ise, döşenen 10 bin metre hat ile bin 800 dekar alanın sulanacağı kapalı sulama sistemini açılışı yapıldı. Ayrıca 6 mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan tesis de hizmete açıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X