İnegöl müzeleri Avrupa’da tanıtıldı

İnegöl Kent Müzesi ve Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi, Avrupa’nın en önemli ödülü için yarışırken, İnegöl müzeleri yapılan sunumlarla Avrupa’da tanıtıldı.

İnegöl müzeleri Avrupa’da tanıtıldı

Avrupa’nın müzecilik alanında en prestijli ödüllerden biri olarak gösterilen ve sektör müzelerine verilen Avrupa Müze Akademisi 2016 yılı  LUIGI MİCHELETTI Ödülü, Yunanistan’ın Midilli Adası’nda gerçekleştiren tören ile sahibini buldu. Danimarka’dan katılan müze ödülü almaya hak kazandı. 

Yarışmaya başvuran 30 müze arasından ilk 15’e girerek finale kalmaya hak kazanan İnegöl Kent Müzesi ve Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi, Avrupa’nın önemli müzeleri arasında yer almanın gururunu yaşadı. Avrupa Müze Akademisi yetkilileri tarafından yapılan incelemeler sonucunda 30 müze arasından finale kalmaya hak kazanan 15 müze, Midilli Adası’nda yapılan ödül törenine davet edildi. Ödül törenine İnegöl Müzeleri adına İnegöl Belediyesi Meclis Üyeleri Nedim Bayram, Osman Çiçek ve Müze yetkilisi Önder Kılıç katıldı. 

PRENSES’E DAVET

Yapılan sunumlarla İnegöl müzeleri Avrupa’da tanıtıldı. İnegöl müzelerine finale kalmaları adına Avrupa Müze Akademisi tarafından berat takdim edildi. İnegöl heyetine eşlik eden Lüksemburg Prensesi Sibillia Sandra’ya Türkiye ve İnegöl hakkında bilgiler verildi. Lüksemburg Prensesi heyet tarafından Başkan Alinur Aktaş adına İnegöl’e davet edilirken, davete olumlu yanıt veren Prenses İnegöl’e geleceğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X