İnegöl MYO mobilyada iddialı

Uludağ Üniversitesi İnegöl MYO Mobilya ve Dekorasyon Programı fabrika gibi çalışıyor. Nitelikli mobilyacıların yetiştirildiği okuldan mezun olan öğrencilerin yüzde 95 oranında sektörde işe yerleştiği belirtildi.

İnegöl MYO mobilyada iddialı

SADULLAH ORGAN

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu’nun Mobilya ve Dekorasyon Programı’nda teorik derslerin uygulamasını yapan öğrencilerin, okulun günümüz teknolojisi ile donatılmış atölyesinde Uludağ Üniversitesi’nin mobilya ve dekorasyon alanındaki tüm ihtiyaçlarını da karşılıyor. 

Program Başkanı Öğretim Görevlisi Mustafa Kastan ile Öğretim Görevlisi Barış Çayır’ın koordinasyonunda geleceğin nitelikli mobilyacılarını yetiştirildiği, bir yandan da üniversitenin mobilya ve dekorasyon alanındaki mobilyalarının üretilerek bütçeye önemli katkı sağlandığı kaydedildi.

 

HATASIZ ÜRETİM

Yaklaşık bin metrekare üretim ve bin metrekare de depolama alanına sahip uygulama atölyesinde modern tezgâhları ve makineleri kullanmayı öğrenen öğrencilerin, mezun olduklarında ise yüzde 95 oranında mobilya ve dekorasyon sektöründe işe yerleştiği belirtildi. 

Sektördeki bir mobilya üreticisinin atölyesinden farkı olmayan uygulama atölyesinde ayrıca, tüm mobilyaların CNC işlem merkezi sayesinde, dünya standartlarının kabul gördüğü demonte çektirme elemanları ile hatasız olarak üretildiği kaydedildi.

Öğretim elemanları ve öğrencilerin yaptıkları katkı oranında gelirden pay aldığı ve bu işten üniversitenin de kazançlı çıktığı belirtilirken, Döner Sermaye kapsamında elde edilen gelirlerin, makine ve teçhizat alımına, bilimsel araştırma projelerine ve Hazine’ye belirli oranlarda dağıtıldığı ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X