İnegöl OSB arıtmaya 4 milyonluk yatırım

İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şahin, gerek İnegöl’ün gerekse OSB’nin atıkların arıtılmasını sağlayan tesislerden daha fazla verim alınabilmesi için başlatılan çalışmaların tamamlanarak, BEBKA desteği ile 4 milyon 140 bin TL’ye

İnegöl OSB arıtmaya 4 milyonluk yatırım

SADULLAH ORGAN

İnegöl OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şahin, ‘İnegöl OSB AAT’de Endüstriyel Atıksular için Ön Fizikokimyasal Arıtma Ünitesi Kurulması ve Boğazköy Havzası’nın Korunması’ konulu projenin tamamlanarak tesislerin devreye alındığını bildirdi. Şahin, projenin 1 milyon 500 bin TL’lik kısmı için BEBKA’dan hibe desteği alındığını kaydetti. 

Zeki Şahin, “Projenin gerçekleşmesi ile birlikte biyolojik oksijen ihtiyacı, kimyasal oksijen ihtiyacı, askıda katı madde ve renk parametrelerinde toplam giderime yüzde 20 oranında bir artış ve buna bağlı olarak kullanılan enerji miktarında yüzde 10’luk bir azalma hedeflenmektedir. Projemiz ile birlikte daha kaliteli arıtılmış atıksu Kalburt Deresi’ne deşarj edilmiş olacaktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X