İnegöl OSB SCADA Merkezi’ni hizmete açtı

Türkiye’nin ilk ilçe Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olan İnegöl OSB, teknolojik yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.

İnegöl OSB SCADA Merkezi’ni hizmete açtı

Bölgedeki doğalgaz, elektrik, su tüketimleri ve atık su deşarjlarını yakından takip etme imkânı sunan SCADA (Uzaktan Kontrol ve Gözleme) Merkezi, tamamlanarak kısmen hizmete girdi. Tesis yaklaşık 3 ay içinde tam kapasite ile hizmet vermeye başlayacak.

İnegöl OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şahin, yaptığı açıklamada, 2000 yılında İnegöl Belediyesi ile Atık Su Arıtma Tesisi kurduklarını hatırlatarak, bu yatırıma daha sonra Çamur Kurutma Tesisi ve endüstriyel atıkların biyolojik atıklara etkisini azaltacak Ön İzleme Tesisi’nin ilave edildiğini kaydetti. Günümüzde enerjinin çok önemli bir gider olduğunu ifade eden Şahin, Enerji Geri Dönüşüm Tesislerinin öneminin giderek arttığına dikkat çekti. İnegöl OSB’nin Çamur Kurutma Tesisinde elde edilen kurutulmuş çamurların yakılması ile kızgın yağ üretecek ‘Enerji Geri Dönüşüm’ tesisi kurulması için çalışma yürüttüklerini vurgulayan Şahin, bu tesis hizmete girdiğinde bölgedeki atık su arıtma ve çamur kurutma maliyetlerinin belirgin ölçüde azalacağını söyledi.

TÜM VERİLER ANINDA İZLENECEK

Türkiye’nin yaşadığı sıkıntılı süreçten sanayicilerin de payını aldığını dile getiren Şahin, İnegöl OSB yönetimi olarak, bölgedeki sanayicilerin üretim maliyetlerinin azaltacak teknolojik yatırımlardan geri durmadıklarının altını çizdi. OSB içinde SCADA Merkezi’nin de bu amaçla gerçekleştirilen yatırımlardan biri olduğunu ifade eden Zeki Şahin, ”Türk Telekom ile yaptığımız anlaşma sonucu bölgemizin fiber optik altyapısı tamamlandı. Bunun devamı olarak SCADA sistemini de faaliyete geçirerek sanayicimizin hizmetine sunduk. Bilgisayar ve internet teknolojisinin kullanıldığı bu sistemle, bölgemizdeki tesislerin elektrik, doğalgaz, su tüketimleri ile atık su deşarjları anlık olarak izlenebiliyor. Sistem sayesinde, firmalara ait tüm veriler anında merkeze iletiliyor. Firmalarımız, tüketim verilerini buradan takip edebilecekler ve olası arızalara anında müdahale edebilecek. Teknolojik imkânların artması, firmalarımızın üretim maliyetlerinin düşürülmesine ve verimliliklerinin artırılmasına katkı sağlayacaktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X