İnegöl palyatif bakımda yatak kapasitesi arttırıldı

İnegöl Devlet Hastanesi bünyesindeki Palyatif Bakım Merkezi, yatak kapasitesini 3 katına çıkardı. Merkez, 52 yatakla hizmet veriyor.

İnegöl palyatif bakımda yatak kapasitesi arttırıldı

2015 yılı Eylül ayında 19 yatakla hizmete açılan ‘Palyatif Bakım Merkezi’ gelen yoğun talep üzerine 52 yatağa çıkartıldı. Merkezle ilgili açıklamalarda bulunan sorumlu hekim Uz. Dr. Halil Sözmen palyatif bakımın, hayatı tehdit eden bir rahatsızlığı olan kişilerin acılarını azaltan bir bakım sistemi olduğunu söyledi. 

Serviste 19 yatakla çalışmaya başladıklarını belirten Sözmen, “Şu an 52 aktif yatağımız var ve yüzde 92 doluluk oranıyla çalışıyoruz. Bunun dışında, sadece İnegöllü hastalara hizmet vermiyoruz. Civar ilçelerden de yatan hastalarımız var. Burada aynı zamanda hasta yakınları ile de ilgileniyoruz. Taburcu olduktan sonra hasta yakınları ile irtibatımızı kesmiyoruz” dedi. 

Hastanın merkeze tek hekim kararıyla yatırılmadığını kaydeden Uz. Dr. Halil Sözmen, hastanın tanısına göre hangi bölümü ilgilendiriyorsa o konunun uzmanının da yatış sürecine dahil edildiğini söyledi. Hastaların multidisipliner bir yaklaşımla yatışının gerçekleştirildiğini belirten Sözmen, hasta yakınlarıyla da günlük iletişim içinde olduklarını ifade etti. 

Sözmen, “Artık biz palyatif bakım hemşireliği ile ilgili eğitim veren bir hastaneyiz. Diyetisyen ve psikoloğumuz da var. Burada diyetisyen, psikologlardan hatta gerektiğinde psikiyatristlerden destek de alıyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X