İnegöl protokolünden ‘Dinamik Denetim’

Kontrollü normalleşme sürecinde vatandaşların rehavete kapılmaması için ‘Dinamik Denetim’ uygulayan İnegöl Protokolü, bir yandan denetim gerçekleştirirken diğer yandan da bilgilendirme ve uyarılarına devam ediyor.

İnegöl protokolünden ‘Dinamik Denetim’

Kontrollü normalleşme sürecinde üçüncü haftayı geride bırakan İnegöl’de, kısıtlamaların bir kısmının kaldırılması ile vaka artışına sebebiyet vermemesi adına belirlenen kuralların eksiksiz uygulanması için sıkı bir denetim çalışmasına devam ediliyor. İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir esnaf ve vatandaşlara denetim yaparak uyarılarda bulundu.

ÇABALARIN ZAYİ OLMAMASI İÇİN HERKESİN SORUMLULUĞU VAR

Kontrollü normalleşme sürecine kadar verilen çabaların zayi olmaması adına tedbirlere riayet edilmesi için denetim esnasında vatandaşlara uyarıda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ‘’Aktif ve yoğun denetimlerimiz devam ediyor. Sayın kaymakamımız ile birlikte tüm işletmelerimizi, esnaflarımızı, sokakta görmüş olduğumuz vatandaşlarımızı salgın döneminde dikkatli olmaya ve bu konuda da farkındalıkları arttırmak üzere kontrollere devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın kısmen bu noktada duyarlı olduğunu kısmen de uyarılara rağmen dikkat çekemediğimiz vatandaşlarımızın olduğunu görüyoruz. Bu konuda en başından beridir söylenilen bildiğiniz gibi bizlerin ortaya koyduğu çabayla bu süreç devam edecek. Biliyorsunuz turuncu kategoriye geçtik. Dolayısıyla her an bir yasaklama söz konusu olabilir. Bu çabaların zayi olmaması, ekonomik anlamda, sağlık anlamında bir zafiyet oluşmaması anlamında herkesin birbirine karşı sorumluluğu var. Vatandaşlarımıza bunu hatırlatmak istiyorum. Emek veren insanların emeklerinin de boşa gitmemesi adına herkes sorumluğunu lütfen yerine getirme gayreti içerisinde olsun. Hayatı da kontrollü bir şekilde yaşamaya devam edelim.’’ dedi.

AMACIMIZ CEZA DEĞİL, REHBERLİK EDİP UYARMAK

Yapılan denetimlerdeki amacın herhangi bir ceza ya da idari yaptırım olmadığını, vatandaşlara rehberlik edip uyarmak olduğunu ileten kaymakam Eren Arslan ise açıklamasında, ‘’İç İşleri Bakanlığımızın bu konudaki genelgeleri doğrultusunda ülkemizde eş zamanlı olarak denetimler yapılıyor. Bu denetimler bütün hafta boyunca devam ediyor. Dinamik denetim dediğimiz bir dönemdeyiz. İllerin risk durumuna göre haritalanması ve renklendirilmesiyle ilimiz sarı renkti ancak vaka sayılarındaki artış ile birlikte tekrar değerlendirilebilir. O yüzden her vatandaşlımızın önce bireysel tedbirini alarak konulmuş olan maske, hijyen, mesafe kurallarına riayet etmesi gerekiyor. Temel ve zorunlu ihtiyaçlarımızı karşıladıktan sonra illa dışarda olma gibi bir zorunluluğumuz yok. Bir müddet daha geniş kalabalıklar oluşturan aktiviteler ve toplanmalardan mutlaka uzak durmamız lazım. Yine evlerde bulaş riskinin çok arttığını, akraba ve komşuluk ilişkilerinden kaynaklı vaka artışlarının olduğunu görüyoruz. Bu noktalarda da duyarlı olmak zorundayız. Bizim bu denetimlerdeki amacımız asla herhangi bir vatandaşımızı ya da müesseseyi bir idari yaptırım veya cezalandırmak değil rehberlik edip uyarmak. Bir yıllık zorlu bir süreci hep beraber ülke ve dünyaca yaşadık. Artık bundan kurtulmamız, eski bildiğimiz normal hayatımıza dönebilmemiz hepimizin gayretine bağlı. Hep birlikte başarabileceğimiz bir süreç. O yüzden herkes kendinden başlamak üzere ailesine, çevresine ve mahallesine sorumluluğu var. Bu sorumluluğu hepimiz taşımalıyız. Bu noktada kurallara riayet eden, özen gösteren, her türlü tedbiri alan tüm duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İhmal ve kayıtsızlık gösteren vatandaşlarımızın da bir kez daha kurallara riayet etmesi gerektiğini, bunun nihayetinde kul hakkı olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Biz istediğimiz zaman her şeyi başarabilen bir milletiz. Bu salgınla mücadelemizi de hep birlikte başaracağız.’’ ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X