İnegöl Tarım Fuarı kapılarını açtı

İnegöl Belediyesi öncülüğünde MODEF Fuarcılık işbirliğinde İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İnegöl Ziraat Odası, Muhtarlıklar ile tarımsal sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla 6’ncısı düzenlenen İnegöl Tarım Fuarı M

İnegöl Tarım Fuarı kapılarını açtı

Abdullah TANIŞ / İnegöl

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, açılış törenindeki konuşmasında İnegöl’ün tarımda parlayan bir yıldız konumunda olduğunu söyledi. Laf olsun torba dolsun diye fuar yapmadıklarını ifade eden Aktaş, ”Bizim bir hedefimiz, bizim bir hayalimiz var. Biz tarımsal potansiyelimizi bilerek, buna göre hareket ederek sağlam adımlar ile plan ve programımızı yaparak bu sektörde İnegöl’ün adını daha ne kadar duyurabiliriz, bu sektörde daha nasıl kazanımlar elde deriz bunun hesabını yapıyoruz. Mevcut potansiyelimizi en güzel şekilde değerlendirip, bunu en güzel şekilde koordine edip sektörün içerisinde İnegöl’ü meyveleriyle, fidanıyla, hayvansal üretimi, ayçiçeği gibi tarımsal getirileriyle söz sahibi bir konuma getirmenin uğraşısını veriyoruz” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, kalkınmanın tek yolunun üretmekten geçtiğine vurgu yaptı. Altepe, ”Üretmek, büyümek ve ürettiğini satabilmek. Bu konuda gerçekten Türkiye güzel bir mesafe aldı. Son 16 yılda da bu istikrar ortamında büyük bir büyüme gerçekleşti. Şehirlerimizle, ülkemizle gurur duyuyoruz” diye konuştu.

ÜRETİMDEN VAZGEÇMEMELİYİZ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş ise, tarımın diğer sektörlere bakıldığında daha fazla uğraş isteyen ve daha fazla riske maruz kalan bir alan olduğunun altını çizdi. Bazı sektörlerin birkaç yıl içerisinde alıp yürüdüğünü ve yeni firmaların yeni sektörlerin dünyaya mâl olduğunu dile getiren Daniş, ”Ama tarım öyle bir uğraş değil. İşte böyle dönemlerde tarımı ihmal ediyorlar. Bunların nedenlerinden biri de arazilerimizin bölünmüş olması. Yıllarca miras yolu ile bölünen arazilerde tarımda rekabet etmekte zorlanıyoruz. Türkiye mazotu ithal eden, bunun üretimini yapamayan bir ülke ve üretim maliyetlerimiz gerçekten yüksek. Gübre malumunuz ithal, dışarıdan alıyoruz. Ama her şeye rağmen millet olarak, Türkiye Cumhuriyeti olarak üretimden vazgeçmemeliyiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X