İnegöl tarım fuarına hazırlanıyor

İnegöl, bu yıl 10-13 Eylül tarihleri arasında 6.’sı düzenlenecek Tarım Fuarı’na hazırlanıyor.

İnegöl tarım fuarına hazırlanıyor

İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF) öncesi MODEF Fuarcılık binasında tarım sektörünün temsilcileri ile fuara katkı veren kurumların temsilcileri bir araya geldi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığında yapılan toplantıda İnegöl’ün tarım sektöründe de ihracat odaklı çalışmalara başladığı ifade edilirken, fuara yurt dışından ziyaretçilerin de geleceği belirtildi. 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ün artık tarımda da büyük düşünmesi gerektiği mesajını verdi. Fuar ve yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Aktaş İnegöl’ün tüm değerleriyle örnek bir ilçe olduğunu ifade ederek, tarımdaki potansiyeli çok daha verimli kullanmak istediklerini söyledi. Aktaş, “Bölgemizde önemli bir potansiyel mevcut. İnegöl’ün sanayicisi de üreticisi de geziyor, pazar araştırıyor. Bu noktada yeni yeni pazarlar bulmaya çalışıyor. İnşallah tarımla alakalı da aynı süreci gerçekleştirmenin arzusu ve heyecanı içerisindeyiz. Tarımın da bir sanayisi ve ihracatı var. Yeni yeni açılımlara ihtiyaç olduğunu ifade etmek istiyorum. Büyük düşünmenin zamanı geldi. Sektörün neler yaptığını, bizim sektör içerisindeki konumumuzun İnegöl olarak ne olduğunu değerlendirmemiz ve buna göre hareket etmememiz gerekiyor” diye konuştu. İNTARF’a yurt dışından da misafirler geleceğini belirten Aktaş, “Biz sadece Türkiye pazarıyla yetinmeyip daha farklı pazarlara elmamızı, armudumuzu, çileğimizi, şeftalimizi anlatmanın derdindeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

STANT KURALARI ÇEKİLDİ

Açıklamanın ardından fuarda yer alacak 18 kırsal mahallenin yerlerinin belirlendiği kura çekimi yapılırken, ayrıca fuarda 37 firmanın stant açacağı, 18 kırsal mahalle ve 4 kurumla birlikte toplam 59 standın yer alacağı ifade edildi. Stant satışlarının ise sürdüğü belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X