İnegöl tek yürek

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 5’inci yıl dönümünde İnegöl yine meydanları doldurdu. Demokrasi ve Milli Birlik Gününde bir yandan şehitlerimizin acısı hissedilirken, bir yandan da kazanılan zaferin gururu yaşandı. İnegöl halkı her yıl olduğu gibi yine meydanlara sığmadı.

İnegöl tek yürek

15 Temmuz 2016 Cuma günü yaşanan hain darbe kalkışması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla aziz Türk Milletinin milli iradeye sahip çıkmak için sokaklara dökülmesi ve eli silahlı terör örgütü üyelerine yürekleriyle karşı koyması sonucu bertaraf edilmişti. 251 vatan evladının şehit düştüğü, binlerce insanın da yaralanarak gazi unvanını kazandığı karanlık gece, Türk milletinin dik duruşuyla adeta kahramanlık gecesine dönüşmüştü. Hain kalkışmanın 5’inci yıl dönümü kapsamında 15 Temmuz 2021 Perşembe günü düzenlenen anma etkinliklerinde de sahnede yine milli iradenin kadim nöbetçileri Türk Halkı vardı. Yurdun dört bir yanında olduğu gibi İnegöl’de de tüm halk, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü meydanlarda demokrasi nöbeti tutarak geçirdi. Tıpkı darbe kalkışmasının yaşandığı gece gibi binlerce vatansever sokaklara indi, yapılan kalleşliği unutmadığını ve her daim milli iradeye sahip çıkmak için hazır beklediklerini gösterdi.

MEYDANLAR DOLDU TAŞTI

İnegöl’de Kaymakamlık ve İnegöl Belediyesi organizasyonuyla gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri gün boyu devam etti. Gündüz yapılan etkinlikler sonrası akşam 21.00’da yine meydanlar doldu. Demokrasi ve Milli Birlik Gününde programına 7’den 70’e her yaştan birey katılım gösterdi. Kaymakam Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban başta olmak üzere; ilçemizdeki siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının Başkan, yönetici ve mensupları ile vatandaşlar da programa katıldı. Bayrağını eline alanın meydana koştuğu Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde; kadını erkeği, yaşlısı genci herkes birlik ve beraberlik mesajları vererek caddeleri doldurdu.

Eski adıyla Belediye Meydanı olan Milli İrade Meydanında kurulan dev sahnede gerçekleştirilen programda, İnegöl Belediyesi organizasyonuyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması canlı olarak ilçe halkına izletildi.

AYNI DUYGU VE CESARETLE MEYDANLARDAYIZ

Alanda toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Milletimizin huzuruna, ülkemizin bütünlüğüne, devletin varlığına kast eden 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümündeyiz. Hüznü, acıyı, kederi ve aynı zamanda gururu yaşadığımız bir gündeyiz. Aynı cesaret ve aynı duygularla meydanlardayız. Tıpkı 5 yıl önce olduğu gibi bu gece yine demokrasinin kadim bekçileri olarak meydanlardayız. 15 Temmuz’u unutmamak, unutturmamak adına meydanları dolduran aziz milletimize teşekkür ediyorum” dedi.

TÜRK MİLLETİ, VATAN NASIL KORUNU GÖSTERDİ

“Ülkemizi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, milletimiz tarafından hüsrana uğratılmıştır” sözleriyle konuşmasını sürdüren Taban, “Hain darbe girişimi önce Allah’ın yardımı, milletimizin cesareti, onurlu direnişi ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ferasetiyle bertaraf edilmiştir. Şairin ifade ettiği gibi; bayrakları bayrak yapan, üzerindeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. 15 Temmuz gecesinde toprak nasıl vatan olur, vatan nasıl korunur bu soruların yanıtlarını aziz milletimiz, şehitlerimiz, gazilerimiz bir kez daha göstermiştir. Kurtuluş Savaşında Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, Seyit Onbaşı’yı bağrından çıkaran bu aziz vatan; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Özgür Mustafa Karasakal’ı, Abdullah Tayyip Olçok’u da bağrından çıkarmıştır. Milletimiz 15 Temmuz gecesi meydanlarda tıpkı Çanakkale Savaşında, İstiklal Harbinde, Dumlupınar’da olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmemiştir. Bu darbe girişiminde milletimiz bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koymuştur. 15 Temmuz gecesi yaşananlar aslında haç ile hilalin, iman ile inkarın, hak ile batılın, küfür ile tevhidin savaşıdır. Allah’a şükürler olsun ki bu millet bayrağımızı yere indirtmedi, vatanı böldürtmedi, demokrasi ve milli iradesine canı pahasına sahip çıktı. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. 15 Temmuz şehitlerimiz ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize rabbimden şifalar, hayırlı ömürler diliyorum. Bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Rabbim milletimizi böldürtmesin, ay yıldızlı şanlı mübarek bayrağımızı indirtmesin, vatanımızı işgal ettirtmesin, ezanlarımızı dindirtmesin, Türkiye Cumhuriyeti devletimizi ilelebet payidar kılsın. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününde en büyük gücümüzün birlik beraberliğimiz ve kardeşliğimiz olduğu bilinciyle hepinizi selamlıyorum” ifadelerinde bulundu.

TÜRK MİLLETİ TARİH YAZDI

Başkan Taban’ın ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halide Serpil Şahin kürsüye çıkara kalabalığa hitaben bir konuşma yapan. Şahin, “Böylesine anlamlı bir günde, İnegöl yine her zaman olduğu gibi birlik ve beraberliğini ortaya koyacak şekilde bu meydanları doldurdu. Burada olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. 5 yıl önce bugün devletin, vatandaşın paralarıyla alınan silahlarla devleti ve düzeni yıkmaya kalkıştılar. Ama her zamanki gibi Türk milleti gücünü ortaya koyup birlik, beraberliğinin gücünü göstererek onlara bunu başaramayacaklarını göstermiştir. 251 şehidin verildiği, binlerce vatandaşın gazi olduğu, yüce Türk Milletinin tarih yazdığı bu akşamda biz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Böyle günlerin tekrar yaşanmaması dileğiyle birlik ve beraberliğimize sığınarak mutlu, mesut günlerin bizleri beklediği müreffeh bir Türkiye için sizleri selamlıyorum” diye konuştu.

TÜRK MİLLETİ DARBECİLERE DARBE YAPTI

Programda son konuşmayı Kaymakam Eren Arslan yaptı. Arslan, 15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainlerinin harekete geçtiğini ifade ederek; “Milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ancak milletimiz bu darbe girişimini sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğratmıştır. 15 Temmuz gecesi millet eğilmedi, Türkiye yenilmedi çok şükür. Dünya tarihinde bir ilk yaşanarak darbecilere darbe yapan büyük Türk Milletinin önünde saygı ile eğiliyorum. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle ve dik duruşlarıyla tarih yazmışlardır. Hiç şüphesiz ki şehitlerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir” dedi.

UĞUR IŞILAK SAHNE ALDI

Konuşmaların ardından 15 Temmuz’a dair video gösterilerinin yapıldığı gecede, daha sonra Uğur Işılak sahne aldı. Seslendirdiği eserler ve kahramanlık türküleriyle alandaki kalabalığa coşku dolu anlar yaşayan Uğur Işılak, zaman zaman anlatımlarıyla da geceye renk kattı. 45 dakika süren konser sonunda Başkan Alper Taban, Uğur Işılak’a günün anlam ve önemine ilişkin hediye takdiminde bulundu.

“TÜRKİYE’NİN DARBELERLE İMTİHANI”

Işılak’ın ardından Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil sahneye çıktı. “Türkiye’nin Darbelerle İmtihanı” konulu söyleşi için sahne alan Şimşirgil, 15 Temmuz gecesi, öncesi ve sonrasına ilişkin anlatımlarıyla hafızaları tazeledi.

MEHTER’DEN TARİHİ GÖSTERİ

Ahmet Şimşirgil’in ardından İnegöl Tarihi Mehteri sahne aldı. Söylenen marşlarla alandaki kalabalığa büyük coşku yaşatan İnegöl Tarihi Mehteri, muhteşem gösterisiyle alkış topladı. Program daha sonra kasideler, Kuran-ı Kerim Tilaveti, dua ve salaların okunmasıyla son buldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X