İnegöl yine fazla verdi

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, ilçenin dış ticaretinin geçen yıl yüzde 10,5 küçülmeyle 1 milyar 58 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirterek, “Gerilemeye rağmen 520 milyon dolar fazla verdik. Bu durum 15 yıldır devam ediyor

İnegöl yine fazla verdi

Anıl, dün Oda binasında düzenlenen basın toplantısında, ilçedeki 700 firmanın 789 milyon dolar ihracat, 33 firmanın da 269 milyon dolar ithalat yaptığını kaydetti. 

İlçenin lokomotif sektörü olan mobilyanın bir önceki yıla göre ihracatta yüzde 5 kayıp yaşadığını, ancak buna rağmen ilk kez ilçenin dış satımında birinci sıraya yerleştiğini vurgulayan Anıl, “İhracatta en büyük düşüş yüzde 41 ile orman ürünleri sektöründe yaşandı. Bunu yüzde 32 ile kimya, yüzde 13 ile tekstil, yüzde 5 ile mobilya, yüzde 3 ile otomotiv yan sanayi ve diğer sektörler takip etti” diye konuştu.

İnegöl’ün geçen yıl Türkiye ihracatının yüzde 0,5’ini gerçekleştirdiğine dikkat çeken Anıl, iller arasında 21’nci sırada yer aldıklarının altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X