İnegöl’de 128 sokak hayvanı sahiplendirildi

İnegöl’de Belediye Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi’nde 420 sokak hayvanı kısırlaştırılırken, 128 hayvan ise sahiplendirildi.

İnegöl’de 128 sokak hayvanı sahiplendirildi

Çetin kış şartlarında sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta zorluk çektiğini ifade eden Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi’nde görevli Veteriner Hekim Musa Subaşı, vatandaşların uygun yerlere yiyecek bırakmalarını istedi.

2016 yılının ilk 10 aylık döneminde 462 sokak hayvanını tedavi ettiklerini belirten Musa Subaşı, 128 hayvanın da sahiplendirildiğini söyledi.

AŞI UYGULAMALARI

Barınakta ortopedi ameliyatı ve yumuşak doku operasyonları da yapıldığını kaydeden Subaşı,“Vatandaşlar tarafından veya bizim ekiplerimiz tarafından sokaktan alınan hayvanlar ön muayeneden geçirilir. Sağlıklılarsa kısırlaştırmaları ve aşıları yapıldıktan sonra bir müddet barınağımızda misafir edilir. 10-15 günlük iyileşme süreci geçtikten sonra yine alındıkları bölgeye veya daha periferi noktalara bırakılmaya çalışılır. Özellikle sokaklarda görülen küpeli hayvanlar kısırlaştırılmış ve aşı uygulamaları yapılmış temiz hayvanlardır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X