İnegöl’de 150 bin fidan toprakla buluşuyor

İnegöl’de bu yıl 150 bin fidan toprakla buluşturulacak.

İnegöl’de 150 bin fidan toprakla buluşuyor

İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü ve çevreci Bekir Hamlakay’ın organizasyonu ile Boğazköy Barajı etrafındaki alana Selçuk Yahşi İlk ve Ortaokulu öğrencileri tarafından fidan dikildi. 300 civarında fidanı toprakla buluşturan öğrenciler, fidan dikmenin heyecanını yaşadı. Bu arada, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, İnegöl AVM’de 5 bin civarında ücretsiz fidan dağıttı.

İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak, “Dünya Ormancılık Günü’nün gayesi, ormanların korunması, geliştirilmesi ve çok yönlü faydalarının, çeşitli yayın organları aracılığıyla halka duyurulması ve bu yöndeki ilginin arttırılması şeklinde özetlenebilir. Oman, toprağın sigortasıdır, erozyonu önler, su kaynaklarını düzenler. Ormanlar doğal bir su şebekesidir. Ormanlar havayı temizler, gürültüyü önler. Ormanlar, yaban hayatı ve diğer canlılar için barınaktır. Ormanlar, iklim üzerinde olumlu etki yapar. Kaymakamlığımızın öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile koordineli olarak, okullarımızda ağaç dikim törenleri yapılmakta, bazı okullarımızda Sincap Çocuk Tiyatrosu tiyatro oyunu sergilenmektedir. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızın katılımıyla fidan dikim törenleri yapılmaktadır” dedi.

2014 yılında bin 100 dönümlük alanda ağaçlandırma yaptıklarını anlatan Çolak, “2015 yılında da dikim çalışmalarımız devam edecek. Boğazköy Barajı etrafındaki bin 100 dönüm civarında teraslama çalışması başlattık. 2015 yılında bugüne 18 bin fidanı toprakla buluşturduk. Sene sonu hedefimiz 150 bin fidanı toprakla buluşturmak. İnşallah bu şekilde İnegöl’de bozuk orman alanlarını ıslah ederek verimli ormana dönüştürme çalışmalarına devam edeceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X