İnegöl’de 40 bin ton hububat bekleniyor

İnegöl’de bu yıl 80 bin dekar alanda ekimi yapılan hububattan 40 bin ton rekoltenin beklendiği bildirildi.

İnegöl’de 40 bin ton hububat bekleniyor

SADULLAH ORGAN

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı, beraberindeki ziraat mühendisleri ile birlikte Boğazköy Mahallesi’ndeki hububat hasadını ve ürün kalitesini inceledi.

Aksakallı, hasat için yurdun çeşitli bölgelerinden İnegöl’e biçerdöverlerin geldiğini bildirdi. İlçe Müdürlüğü olarak, muhtarlarla birlikte köylerde yoğun denetimler yaptıklarını dile getiren Aksakallı, “Biçerdöverlerin 12 yaş ve üzeri olmaması gerekiyor. Hasat yapan biçerdöverin dekar başına yüzde 1.5 oranında tane kaybı yaptırmaması gerekiyor. Yüzde 2 oranında kayıp demek, zarar demektir. Yapılan kontrollerde biçerdöver operatörlerinin operatör belgesi olup olmadığı, yangın söndürme tüpünün bulunup bulunmadığı, alet edevat ve cihazının olup olmadığına bakılır ve yine biçim yüksekliğinin asgari düzeyde olması, bir de tane dökümünün kontrolü yapılmaktadır. Denetlemede ortalama verime ilişken bilgiler, operatör ve tarla sahibi hakkındaki bilgiler, hasat denetim formu ile kayıt altına alınmaktadır” diye konuştu.

Şu anda tane kaybının hemen hemen yüzde 1 oranında olduğunu belirten Aksakallı, “İnegöl’de 70-80 bin dekarlık alanda hububat ekili. Rekoltenin 450-500 kilo ve yaklaşık 40 bin ton hububat beklentimiz var” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X