İnegöl`de 463 Suriyeli öğrenci eğitim görüyor

İnegöl`de 463 Suriyeli öğrencinin okullarda sisteme dahil edildiği bildirildi.

İnegöl`de 463 Suriyeli öğrenci eğitim görüyor
SADULLAH ORGAN
 
Savaş mağduru Suriyeliler’in İnegöl’deki sayısının 4 bine yaklaştığı belirtildi. İlçede yaklaşık 0-18 yaş arası yaklaşık bin kişinin bulunduğunu belirten İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, bu çocukların eğitim sistemine kazandırılması için gerekenin yapıldığını söyledi. Bakanlık ve Valilik’in talimatı doğrultusunda hiç olmazsa ilköğretim seviyesindeki öğrencilerin hepsinin eğitime kazandırılması için çalıştıklarını anlattı.
 
Okul müdürlerine talimat verdiklerini belirten Fatih Bilican, herkesin kendi kayıt bölgesindeki Suriyelilerle ilgili bir çalışma yürüteceğini kaydetti. Bu çalışmalarda belirlenen çocukların okula gelmeye başladığını belirten Bilican, bu öğrencilere okula ve arkadaşlarına uyum sağlanmaları için öncelikle Türkçe öğretildiğini belirtti. Bu çocukları okula kazandırırken ayrı bir sınıf oluşturmadıklarını belirten Fatih Bilican, “Maksat bizim öğrencilerimizle aynı sınıflarda, aynı ortamı paylaşarak kaynaşmalarını sağlamak” dedi.
 
İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ilçede bugün itibarıyla eğitim sistemine dahil edilen Suriyeli öğrenci sayısının, okul öncesinde 39, ilkokulda 334, ortaokulda 74, lisede 16 olmak üzere toplam 463 olduğunu bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X