İnegöl’de 500 Suriyeli Türkçe öğrendi

Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin ülkemize intibaklarına yardımcı olmak amacıyla İnegöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda, 500 Suriyeli Türkçe öğrendi.

İnegöl’de 500 Suriyeli Türkçe öğrendi

SADULLAH ORGAN

İnegöl’de ikamet eden Suriyelilerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve Türkçe dilini öğrenmeye yönelik olarak açtıkları kursların devam ettiğini belirten İnegöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “İnegöl’de yaklaşık 5 bin Suriyelinin olduğu yetkililer tarafından söyleniyor. Halk Eğitim Merkezi olarak bizler de bu sığınmacılara hem yetişkin hem çocuklara yönelik Türkçe eğitim kurslarımıza devam ediyoruz. Geçen yıl yaklaşık 300 Suriyeli’ye Türkçe öğretmiştik. Bu sene de şuan öğrencilere yönelik dört, yetişkinlere yönelik de bir kursumuz var” dedi.

ULAŞAMIYORUZ

Halen 200’e yakın öğrenci ve yetişkine yönelik Türkçe kursu verdiklerini belirten Özdemir, bir kısmına okuma-yazma ve Latin harflerine yönelik ve bir kısmına da pratik konuşma eğitimi verildiğini anlatan Özdemir, “Suriyeli sığınmacıların asgari ihtiyaçlarını yerine getirebilmeleri için öncelikle dil sorunlarını çözmek gerekiyor. Ondan sonra hayata tutunabilmeleri ve ihtiyaçlarını giderebilmeleri için çalışmaları da gerekiyor. Bu konuda duyurular yaptık. Kitlelere ulaşmamız lazım. Bunun içinde biz İnegöllülerden yardım istiyoruz. Türkçe bilmedikleri içinde Suriyelilere ulaşmakta zorlanıyoruz. Suriyeli kardeşlerimize komşu olan, evinde barındıran, işyerinde çalıştıran veya ulaşabilen herkesin, İnegöl Halk Eğitim Merkezimiz’e başvurmalarını sağlamalarını istiyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X