İnegöl’de adım adım müstakil üniversiteye

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi bahçesinde İnegöl Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, İşletme Fakültesi ve bazı STK’lar işbirliğinde başlatılan düzenleme çalışmaları sürüyor.

İnegöl’de adım adım müstakil üniversiteye

2017-2018 eğitim öğretim yılına yepyeni bir kampüs alanıyla başlanması hedeflenirken, Belediye Başkanı Alinur Aktaş beraberindeki Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Canbolat ve Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper ile birlikte çalışlamarı yerinde inceledi.

Düzenleme çalışmalarını hem proje üzerinde hem alanda inceleyen Aktaş, İnegöl’ün 256 bin nüfusu, ihracatı ve sanayisiyle birçok şeyi hak eden bir şehir olduğunu ifade etti. Aktaş, “Biz özellikle İnegöl’ün müstakil bir üniversiteyi hak ettiğini, hatta bunun zamanı gelip geçtiğini bile düşünüyoruz. Dolayısıyla hiçbir şey geçmiş değildir. Bir an evvel hamle yapmak lazım. Öncelikle 40 dönümlük alandan oluşan bu mevcut bünyeyi, bizim üniversite standartlarına kavuşturmak gibi bir heyecanımız var. Bu noktada yaptığımız o işbirliği içerisinde o gün yaklaşık 1 milyon 200 bin TL’lik bu maliyetin buradaki kurum ve kuruluşlar ve işadamlarımız arasında pay edilmesi noktasında bir konsensüs sağlamıştık. Burada okuyan öğrencilerin sadece fakültedeki eğitim kalitesiyle değil beraberinde kampüs içerisindeki tüm sosyal alanlarıyla heyecan duydukları bir ortam içerisinde yer almaları” diye konuştu.

Kampüs alanında giriş kapısından otopark alanlarına, sosyal alanlara, spor alanlarına, dinlenme alanları ve anfi tiyatrosuna kadar bütün alanları bir yükseköğretim kurumuna yaraşır hale getirmenin en büyük hayalleri olduğunu belirten Aktaş,  “İnanıyorum ki, bu müstakil üniversite olma yolunda da İnegöl’ün karşısına ciddi bir avantajı çıkaracaktır. Müstakil üniversite olma adına bu çalışmalar önemli aşamalardan biri. En azından buna alt yapımızın çok müsait olduğunu, bu konuda ciddi bir potansiyelimizin olduğunu da vurgulamaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X