İnegöl’de arıcılığa ilgi artıyor

Yıllık 2 bin ton bal üretiminin yapıldığı İnegöl’de 98 kişi arılı kovan desteklemelerinden faydalanmak için başvuruda bulunurken ilçede arıcılığa ilgi giderek artıyor.

İnegöl’de arıcılığa ilgi artıyor

SADULLAH ORGAN

Arılı kovan desteklemeleri başvuruları 1 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında yapıldığını belirten İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, 98 üreticinin desteklemelerden yararlanmak için başvuru yaptığını bildirdi. 

Şu an sisteme kayıtlı 7 bin kovan bulunduğunu belirten Doğru, ilçede yıllık 2 bin ton dolayında bal üretimi yapıldığını kaydetti. Doğru, “Gerek coğrafi yapımızın, gerek ormanlık alanların fazla olması nedeniyle flora bakımından zengin bir yere sahibiz. Bu anlamda İnegöl dışından da arıcılık talebiyle karşılaşmaktayız. Bizler de kanunun öngördüğü şekilde yer flora bakımında müsaitse yardımcı olmaya çalışıyoruz. İlçemizde özellikle son yıllarda Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve İl Müdürlüğümüz’ün öncülüğünde kovan desteklemeleri oldu. İnegöl arıcılık konusunda hatırı sayılır bir yere geldi” dedi.

ÜRETİCİ SAYISI ARTIYOR

Bu işi yaparak üretim belgesi alan üreticilerin sayısının da her geçen gün arttığına dikkat çeken Mahmut Doğru, “Son yıllarda yapılan desteklemeler de arıcılığı İnegöl’de belli bir noktaya getirdi. Bursa Arıcılar Birliği’nin, İnegöl temsilciliğinin ve üniversitemizin güzel gayretleri var. Halk Eğitim Merkezi’yle birlikte de çeşitli eğitimler düzenliyoruz. Bu çalışmalar sayesinde arıcılık İnegöl’de gerçekten çok iyi bir seviyede” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X