İnegöl’de çadır alanları belirlendi

İnegöl Kaymakamı Ali Akça, olası bir deprem öncesi alınacak tedbirler ve sonrasında yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

İnegöl’de çadır alanları belirlendi

SADULLAH ORGAN

 

Spor salonları ve soğuk hava depolarında gelecek ürünlerin korunacağını belirten Akça, olası depremin ardından çadır ile konteynır evlerin konuşlandırılacağı 100 civarında noktanın tespit edildiğini söyledi.

Valilik’te gerçekleştirilen toplantıyla ilgili bilgilendirmede de bulunan Kaymakam Akça, insanlığın bugünkü teknoloji ve bilgi seviyesinde bile depremin ne zaman, nasıl olacağı veya şiddetiyle ilgili kesin bilgi almanın önceden mümkün olmadığını ifade etti. Alınacak önlemler hakkında bilgiler veren Kaymakam Ali Akça, “İnegöl’de çadır, konteynır evlerin yapılacağı alanları tespit ettik. İlk deprem olup, şokun atlatılmasının ardından insanlar, kim sağ, kim yaralı, kim hayatını kaybetmiş bu soruların cevabını seri bir şekilde bulmak istiyor. Okulların bahçeleri ve park alanlarını ilk toplanma alanları olarak tespit ettik. Acil çadır kurulacak alanları da belirledik. İnegöl’ün çok şükür yapılaşmaya açılmamış alanları var” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X