İnegöl’de çevre semineri

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) aracılığı ile Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü mühendisleri tarafından İnegöl’de faaliyet gösteren mobilya sanayicilerine yönelik ‘Atık Yönetimi’, ‘Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliği’ ve ‘Çevre İzin ve Lisans Y

İnegöl’de çevre semineri

SADULLAH ORGAN

Programa katılan Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Makine Mühendisi Selçuk Yalçın, Çevre Mühendisi Şeniz Güvenal ve Elektronik Mühendisi Meltem Özbaşaran, çevre mevzuatı konusunda bilgilendirme yaptılar. Haftada en az 1-2 ekibin İnegöl’e gittiğini belirten Selçuk Yalçın, son 1 ayda 30-40 denetim yapıldığını söyledi.  2016 yılı ceza miktarları hakkında da bilgi veren Yalçın, tehlikeli atık yakmanın cezasının gerçek kişiler için 204 bin, tüzel kişiler için ise 613 bin TL olduğunu söyledi.

DÜZENLEMELERİ YAPACAĞIZ

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ ise, “Firmalarımıza gerek Belediyemiz’den, gerek Kaymakamlığımız’dan, gerek Ticaret Odamız’dan bu konuyla ilgili yazılar geldi. Bu süreç başladıktan sonra cezai müeyyideye tabi olan, denetlenen firmalarımız var. Üyelerimizi her türlü kanunla ilgili bilgilendirmemiz gerekiyor. Eksiğimiz varsa görüp anlamamız gerekiyor. Biz sadece kanunu iyi anlamadığımızı, bize anlatılması gerektiğini ilettik, onlar da gelip bize anlattılar. Biz de gerekli düzenlemelerimizi yapacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X