İnegöl’de Çilek Çalıştayı

İnegöl Belediyesi tarafından, İnegöl çileğinin üretimi ile pazarlanması noktasında üreticilere yeni açılımlar sağlayacak Çilek Çalıştayı gerçekleştirildi.

İnegöl’de Çilek Çalıştayı

İnegöl Belediyesi, 7 yıllık süreçte 500 dekarlık üretimden 10 bin dekarlık üretime ulaşan İnegöl çileğinin daha da geliştirilebilmesi için çalışmalarını yoğunlaştırdı. İnegöl Belediyesi öncülüğünde İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası işbirliği ile Çilek Çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştayda, İnegöl’ün yeni tarım markası olan çileğin geleceği masaya yatırıldı.

Sektörün temsilcilerini bir araya getiren çalıştaya, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, İnegöl Çiftçi Malları Koruma Kurulu Başkanı Selahattin Dumanlar ve çilek üreticileri katıldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl tarımının yükselen değeri olan çilekle ilgili sektör temsilcilerinin katılımı ile bir çalıştay gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Amacımız İnegöl tarımını daha fazla ön plana çıkarmak. Tarım ihracatını ve tarım gelirlerini daha fazla artırarak, sektörün hak etiği yere gelmesini istiyoruz. İnegöl tarımının gelişmesi adına koordineli bir şekilde plan ve projeleri hayata geçiriyoruz. İnegöl Belediyesi olarak kırsal kalkınmayı desteklemek en önemli hedeflerimiz arasında” dedi. 

MARKALAR ŞEHRİ

Kurşunlu başta olmak üzere Kınık, Çitli, Küçükyenice, Eymir ve Özlüce gibi mahallelerin çilek üreticileri ile biraraya gelerek bu alanda daha iyi neler yapılabileceği konusunda istişare yaptıklarını belirten Aktaş, “Ürün Toplama Merkezi’nin acilen yapılması gerekliliğini, beraberinde çilek fidesi destekleri, yeni pazarların bulunması ve çilek yetiştiriciliği konusunda eğitim ve benzeri konularda daha donanımlı bir noktaya gelmek açısından önemli verilere ulaştığımız bir çalıştayı geride bıraktık” diye konuştu.

Mobilyası, kaplıcası, köftesi ile markalar şehri olan İnegöl’ün verimli topraklarıyla da önemli bir zenginliğe sahip olduğunu ifade eden Aktaş, “İnegöl bir tarım şehri, bir ayçekirdeği şehri, bir çilek şehri. Dolayısıyla insanlarımızın daha fazla kazanç elde etmesi için, üretim standartlarını daha iyi noktalara çekebilmesi için ve bunun karşılığını katma değer olarak alabilmesi için, bu ve benzeri hamleleri İnegöl Belediyesi olarak yapmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

ÖNE ÇIKAN KONULAR

Çilek Çalıştayı’nda öne çıkan konulara da değinen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Biz özellikle ürün isminin tescili ve ürün toplama merkezi ile alakalı çalışmalar yapacağız. Fide konusunda üreticilerimize destek ön plana çıktı. Üretimde öne çıkan önemli bir konuda eğitim oldu. Ayrıca ürünün tanıtımı ve pazarlanması noktasında bir Çilek Şenliği veya festival yapılmasına karar verildi. Ürünün paketlenmesi, toplanması ve sonrasında yaşanan sıkıntılar ortaya konuldu. Sonuç olarak öne çıkan bu konularda belediyemizin muhatap olduğu alanlar olduğu gibi, belediyemiz dışındaki kurumları ilgilendiren konularda mevcut. Bizler İnegöl Çileği’nin hak etiği yere gelmesi noktasında çalıştayda öne çıkan bu konular ile alakalı koordinasyonu sağlayacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X