İnegöl’de eğitim hazırlıkları tamam

Okulların açılmasına sayılı günler kala İnegöl’deki eğitim hazırlıkları tamamlandı. Okullara kitapların dağıtımı yapılırken, 2 bin 960 öğrencinin taşımalı eğitim kapsamında olduğu belirtildi.

İnegöl’de eğitim hazırlıkları tamam

SADULLAH ORGAN

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul Müdürleri ile biraraya gelerek, eğitim sistemini değerlendirdi. Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Doğru, Mahmut Güven ve Fuat Akaltun ile okul müdürleri katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, isteğe bağlı 148, özür grubu olarak 99, ilk atama olarak da 59 olmak üzere toplamda 306 öğretmenin bu yıl ilçeye geldiğini, toplam 126 öğretmenin de ayrıldığını bildirdi. Bilican, “Bu tarih itibariyle 2 bin 500 civarında kadrolu öğretmenimiz mevcut olup, ihtiyaç duyulan öğretmen sayısı kadar ücretli öğretmen görevlendirmesi için çalışmalar devam etmektedir. 2015-2016 eğitim öğretim yılında 108 resmi ve 23 özel olmak üzere 131 okul ve kurumumuzda eğitim öğretim faaliyetleri sürdürülecektir. Kurs merkezleri, etüt merkezleri, rehabilitasyon merkezleri ve yurtlar da bu sayıya dâhildir” dedi. 

183 ARAÇ TAŞIYACAK

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “İnegöl’de bin 277 ilkokul, bin 88 lise ve 595 özel öğretim olmak üzere toplam 2 bin 960 öğrencinin taşımalı eğitim kapsamında bulunduğunu aktardı. Bilican, “İlkokulda 91, lisede ise 64 yerleşim merkezinden taşıma yapılıyor. İlçemizde taşımalı eğitimde ilkokulda 82, lisede 62 ve özel eğitimde 39 olmak üzere toplamda 183 araç taşıma hizmeti vermektedir” dedi.

KİTAPLAR DAĞITILDI

Okullara dağıtılan kitap sayılarıyla ilgili bilgi veren Bilican, İnegöl ve Yenişehir’e 329 bin 363 ilkokul, 269 bin 70 ortaokul ve 260 bin 572 ücretsiz ders kitabının da dağıtımının yapıldığını söyledi. Eksik kalan yaklaşık 5 bin 200 adet kitabın ise Bakanlıkça gönderildiğinde okullara dağıtımının yapılacağını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “28 Eylül Pazartesi günü ders başlangıcında öğrencilerimiz kitaplarını masalarında hazır bulacaklardır” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X