İnegöl’de festival coşkusu

İnegöl Belediyesi tarafından Birlik Beraberlik ve Milli İrade teması ile düzenlenen 29. Uluslararası Kültür Sanat Festivali’nin coşkusunun ve heyecanının şehrin dört bir tarafına yayıldığı ve kültürlerin kaynaştığı bir organizasyon haline gelen dış park g

İnegöl’de festival coşkusu

Birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, Uluslararası Kültür Sanat Festivali’nde dış park gösterileri ile organizasyonun heyecanı ve coşkusu tüm şehre yayılırken, akşam kültür derneklerinin örf adet ve geleneklerinden kesitler sundukları çadır etkinlikleri festivale ayrı bir renk katıyor. Ayrıca Açık Hava Gösteri Merkezi’nde farklı kültürlerin halk dansları ekiplerinin sergiledikleri oyunlar, birlik ve beraberliğin üst seviyeye çıkmasını sağlıyor. Tüm bunların yanında dostluk ve kardeşliğin arttığı birbirinden heyecanlı maçlara sahne olan spor müsabakaları da sürüyor.

ÜÇ FARKLI NOKTADA ETKİNLİK

Farklı coğrafyalardan farklı kültürlerin birleştiği ve kaynaştığı bir organizasyona ev sahipliği yapan İnegöl, halk dansları ekiplerinin sundukları gösteriler ile festivalin coşkusuna ortak oluyor. Her gün şehrin üç farklı yerinde ilçe halkıyla buluşan yerli ve yabancı ekipler sergiledikleri oyunlar ile kültürlerinden izleri sahneye taşıyor. Uzun Sokak girişinde Makedonya ekibi ve İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Mesudiye Mahallesi Pazar Yeri önünde İran ekibi ile İnegöl Şavşat Kültür Derneği, Alanyurt Yunus Emre Spor Kompleksi bahçesinde de Azerbaycan ekibi ile Ahıskalılar Kültür Derneği ve Ertuğrulgazi Kültür Derneği’nin ortaya koydukları oyunlar izleyenlerden büyük bir beğeni topladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X