İnegöl’de gaz kullanımı arttı

Son 30 yılın en şiddetli kışını geride bırakan İnegöl’de, doğalgaz tüketiminin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41,5 oranında artış gösterdiği bildirildi.

İnegöl’de gaz kullanımı arttı

SADULLAH ORGAN

 

2014 yılının ilk 5 ayında 23 milyon 270 bin metreküp doğalgaz tüketen İnegöl, 2015 yılının ilk 5 ayında 32 milyon 925 bin metreküp doğalgaz kullandı. 2015 yılının soğuk geçmesinden dolayı doğalgaz tüketiminde bir artış olduğunu belirten İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun, İnegöl’de 2014 yılı Haziran ayı itibariyle doğalgaz kullanıcısının 48 bine çıktığını bildirdi. Abone artış oranından daha fazla bir gaz tüketim artışı yaşandığını belirten Coşkun, mutlaka evlerin izolasyonlarının yaptırılmasını, kombi bakımlarının yaptırılmasını isterken, bu konuda can güvenliğinin de önemine değindi.

HAVA KİRLİLİĞİ

Yeniceköy Mahallesi’nin neredeyse tamamını 2015 yılında bitirebileceklerini belirten Coşkun, daha sonra Cerrah Mahallesi’ne yöneleceklerini anlattı. İnegöl’de 10 yıllık süreçte hava kirliliğinde azalma olduğunu belirten Coşkun, “İnegöl’ün nüfusu 236 bin. Bu 236 bin nüfusun yaklaşık 192 bini doğalgazla ısınıyor. 48 bin hane doğalgaz kullanıyor. Bu da demektir ki, 48 bin soba yok. Her hane yılda 2 ton kömür kullansa, toplam da 96 bin ton kömür demektir. Artık havası temiz. Daha da temizleneceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X