İnegöl’de gıda işletmelerine denetim

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, 2015 yılında ilçede gıda satışı yapan toplam bin 640 işletmeyi denetlediklerini belirterek, belirlenen standartlara uymadıkları belirlenen 16 işletmeye 80 bin TL ceza yazıldığını bildirdi. Doğru,

İnegöl’de gıda işletmelerine denetim

SADULLAH ORGAN

 

2015 yılında gerçekleştirilen denetimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, “Gıda denetimlerimiz üç ekip halinde, iki gıda deneticisi olmak üzere gerçekleştirdik. Köyler dâhil denetimlerde bulunduk. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, işletme belgesi olan gıda üreten ve satış yapan işletmelerimizin birçoğu, kanun içerisinde yer alan şartlara uyuyor. Eksiklikleri bulunan işletmeleri uyarıyoruz. Cezai işlem uyguladıklarımız da oldu. Ama İnegöl’de son 4-5 yıla baktığımızda marketlerde, fırınlarda, toplu tüketim yapılan yerlerde ciddi gelişmelerin olduğunu gözlemliyoruz. En azından vatandaşların sağlıklı gıda ihtiyacını sağlamak için daha iyi ortamlarda işlemler yapılıyor. Yani İnegöl gıda anlamında şu anda kontrolümüz altında” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X