İnegöl’de kaldırım işgaline Ramazan ayarı

İnegöl Belediye, kaldırım işgaline Ramazan ayı ayarı getirdi.

İnegöl’de kaldırım işgaline Ramazan ayarı

Ramazan ayı süresince geçerli olacak uygulamadaki değişiklik ile ilgili bilgi veren Belediye İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Ramazan ayı münasebeti ile ilçemizde faaliyet gösteren lokanta ve benzeri işletmelerden iftar saatinde açık olacak olan yemek yeme yerleri saat 19.00’dan sonra masa çıkartabilecektir. Ancak bu masaları iftar sonrasında tekrar kaldırarak yaya yollarının yeniden yayaların kullanımına sunulması sağlanacaktır. Aynı şekilde ilçemizin bir ramazan geleneği olan helva, limonata ve benzeri satışı yapmak isteyen esnafımız kendi işyerinin önünde olacak şekilde sergi açabilecek ve sadece gıda türü faaliyet gösteren işletmelere müsaade edilecektir.

​Bunun dışında hiçbir şekilde açıkta satışa izin verilmeyecektir. Bilindiği üzere zaten açıkta satışa sunulan ürünler hem sağlık hem hijyen hem de güvenlik açısından uygun değildir. Bu arada şu konuyu özellikle belirtmek isterim ki bu satış işlemine sadece kendi işyerinin önünde ve komşu esnafa herhangi bir şekilde rahatsızlık vermeyecek şekilde sergilenmesine izin verilecektir. Bizlerde bu konuda halkımızdan ve esnafımızdan anlayış bekliyoruz” diye konuştu.

SON HAFTA TEZGAH AÇILACAK

Bayram öncesi işyerleri önünde bayram sergisi kuracak işletmeler ise son bir hafta yani 10 ile 16 Temmuz tarihlerinde tezgâh açabileceğini aktaran Aktaş, “Ayrıca Ramazan öncesinde ilçemizde kasap ve fırın denetimlerimizi tamamladık. İlçemizdeki kasap ve fırınların şuan ki durumu gayet iç açıcı. Halkımız gönül rahatlığıyla alışverişini yapabilir. Bu konuda gösterdikleri hassasiyet ve duyarlılık için esnafımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X