İnegöl`de kalifiye eleman sıkıntısı

İnegöl`de başta mobilya sektörü olmak üzere yatırım sahasının hızla genişlediğini belirten İTSO Başkanı Anıl, ilçenin kalifiye eleman sıkıntısı yaşadığını söyledi.

İnegöl`de kalifiye eleman sıkıntısı
SADULLAH ORGAN
 
Ankara’da gerçekleştirdikleri konsey toplantısına çeşitli bölgelerden gelen sorunların rapor edildiğini belirten İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, hızla sanayileşen ve büyüyen ilçedeki kalifiye eleman sıkıntısını ilk sıraya koyduklarını anlattı. Ancak diğer bölgelerden gelen raporlarda da durumun İnegöl’den farksız olduğunu gördüklerini belirten Anıl, “Türkiye’de yatırım yapan, üretim yapan, sanayileri ileri konumda olan tüm yerleşim yerlerinin de aynı sıkıntıları yaşadığını gördük” dedi.
 
SORUN AYNI
 
Kalifiye eleman sıkıntısının sadece İnegöl’ün meselesi olmadığına dikkat çeken Anıl, “Bu tür sıkıntılar, Konya, Adana, Antalya, İzmir buna benzer yatırım ve üretim yapan tüm yerleşim yerlerinin meselesi olduğunu gördük. Kalifiye eleman sıkıntısı var. Bir de sevindirici tarafı var. Demek ki, Türkiye’de işsizlik çok rahatsız eden boyutlarda değil. İnsanlar iş bulabiliyorlar. İTSO olarak geçtiğimiz günler de kalifiye eleman konusunda İş-Kur’la işbirliği içerisine girdik. İnegöl’deki kalifiye eleman sıkıntısını çözme yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde bunun etkilerini göreceğimizi umuyoruz” diye konuştu.
 
SURİYELİLER VE AHISKALILAR
 
Suriye ve Kafkaslar’dan gelenlerin durumuyla ilgili de açıklamalarda bulunan İTSO Başkanı Metin Anıl, mültecilerin iş sahalarında yer aldığını hatırlatan Başkan Anıl, “İç savaş nedeniyle kaçıp da Türkiye’ye gelen Suriyeliler, Türkiye’de istihdamın, yatırımın ve üretimin olduğu bölgelere yerleşiyorlar. Bir an önce devletimizin bu insanları yasal olarak ekonomiye katkı koymalarını sağlama adına bir çalışma başlatılması lazım. Bu karmaşa ve kaos ortadan kalktıktan sonra büyük bir kısmı topraklarına dönecektir. Bir kısmı da Türkiye’de yaşamaya devam edecektir. Türkiye’de kalacaklara yasal zeminler hazırlanmalı. Sadece Suriyeliler için değil, Kafkaslar’dan gelen özellikle Ahıska Türklerimiz var. Bunların da sıkıntılar yaşadığını görüyoruz. Bu konuda köklü bir çözüm bulunmalı” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X