İnegöl’de kırsal kalkınmaya destek

İnegöl Belediyesi tarafından, İnegöl kırsalında hayvancılığın geliştirilmesi ve desteklenmesi hedefi doğrultusunda Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü’ne gezi düzenlendi.

İnegöl’de kırsal kalkınmaya destek

İnegöl Belediyesi ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün organizasyonu ile Bandırma’ya teknik bir gezi düzenlendi. Hayvan yetiştiriciliğinde yeni teknikleri görme hedefiyle düzenlenen geziye İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren ve müdürlük ziraat mühendisleri ile İnegöl Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Fevzi İnal, İnegöl İskaniye Mahallesi başta olmak üzere diğer kırsal mahallelerde küçükbaş hayvancılık ile uğraşan 46 üretici katılım göstererek, sektördeki yenilikleri görme fırsatı buldular. 

İnegöl’ün bir sanayi şehri olduğu kadar aynı zamanda bir tarım şehri olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Tarımının daha da gelişebilmesi, çiftçimizin ve tarım yatırımları yapan müteşebbis esnafımızın daha donanımlı olması adına, teknoloji ve yenilikleri daha yakından takip edebilmesi için bizler de yaptığımız projelerle kendilerine destek oluyoruz” dedi.

TARIM VE HAYVANCILIK

Tarım ve hayvancılık alanında verimliliğin artırılması ve İnegöl’ün bu alanda hak ettiği yere gelmesi noktasında her geçen gün sektörün bu alanda yeni açılımlara yöneldiğini ifade eden Aktaş, “Özellikle teknolojik veriler ışığında yürütülen tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin şehrimizin bu sektörlerde değerini yükseltmesi açısından önemli olduğunu düşünmekteyiz. Bu gezi ile İskaniye Mahallesi’nde iki aydan beri devam eden sürü yönetimi konulu kursu başarılı ile bitiren küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin bu alandaki gelişmeleri ve yeni teknikleri görmeleri açısından da faydalı bir gezi oldu” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X