İnegöl’de korona tavan yaptı

İnegöl’de normalleşme sürecinin ardından vaka sayısında artış devam ediyor. İlçede bulunan STK’lar koronavirüse dikkat çekmek için bir araya geldi.

İnegöl’de korona tavan yaptı

Toplantıda konuşan İlçe Sağlık Müdürü Enver Ünal, normalleşmenin ardından düğünlerin de başlamasıyla İnegöl’de daha önce az olan vaka sayılarının 2 katına çıktığının altını çizerek, “Şu anda İstanbul’daki pandeminin ilk dönemindeki oranı yakalamış durumdayız. Bunları sebebinin ise; düğün, nişan, toplu yemek ve mevlitlerden kaynaklandığı belirledik. Düğün salonlarıyla toplantılar yaptık ve virüsle ilgili tedbirleri kendilerine söyledik. Şu anda koronavirüsün ilacı yok, 2020 yılında çıkacağı da gözükmüyor. Bunun için maske, temizlik ve sosyal mesafe kurallarına herkesin mutlaka uyması gerekiyor” dedi.

“SÜREÇ OLARAK İSTEMEDİĞİMİZ BİR YERDEYİZ”

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, maske takma konusunda vatandaşların vurdum duymazlığının olduğunu belirterek, “Her şey güzel giderken şuanda süreç olarak istemediğimiz bir yerdeyiz. İlçemizde son günlerde ciddi bir şekilde artışlar var. Herkesin dediği gibi bunların başında düğünler geliyor. Sağlık çalışanlarımız gece gündüze demeden bizler için mücadele ediyor. Bizler de tedbirlerimizi alarak onlara destek olmak zorundayız. Bakın bir maske takmak hasta olup yatmaktan daha iyi. Sağlımızda daha önemli bir şey yok. Daha önce yasaklar vardı ama onlar kalktı dükkanlar tekrar açıldı, ekonomi dönüyor ama bunların devam etmesi için hep birlikte kurallara uymamız gerekiyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X