İnegöl’de kurbanlık hazırlığı

İnegöl’de Kurban Bayramı’nda satışı yapılacak kurbanlıklar için hazırlıklar tamamlandı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, kurbanlık hayvanların hastalık kontrollerinin titizlikle yapıldığına dikkat çekti.

İnegöl’de kurbanlık hazırlığı

SADULLAH ORGAN

Kurban Bayramına az bir zaman kala İnegöl’de kurbanlık hayvan hareketliliği başlıyor. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, bu bayram yaklaşık 8 bin kurbanlık hayvanın satış için ilçeye gelmesinin beklendiğini söyledi. Kurban Bayramı öncesinde değerlendirmelerde bulunan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, “Hazırlıklarımız yaptık. İnegöl geçiş güzergâhında olduğu için veteriner hekimlerimizle hayvan pazarına giriş çıkışlarda önlemimizi alıyoruz” dedi.

Özellikle kurbanlık hayvanların hastalık kontrollerinin titizlikle yapıldığına dikkat çeken Doğru, hayvanların bulaşıcı hastalık ve aşılarının olup olmadığının kontrol edildiğini dile getirdi. Hayvan pazarına yakın zaman içinde kurbanlık hayvanların getirileceğini belirten Doğru, “İlçemize 2 bin civarında büyükbaş, 5 bin ila 6 bin arasında küçükbaş kurbanlık hayvanın gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

58 BİN HAYVAN

İnegöl’de 40 binin üzerinde küçükbaş ve 18 binin üzerinde de büyükbaş hayvan varlığı bulunduğunu belirten İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, “Fiziki ve benzeri rahatsızlığı olanlar ile kurbanlık yaşı tutmayan hayvanların satışını engelliyoruz. Aynı zamanda gerekli cezai müeyyide uyguluyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X