İnegöl’de Mobilya İndirim Festivali

İnegöl’de ilk kez düzenlenen “Mobilya İndirim Festivali” dün Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun da katılımıyla başladı. Festivalde mobilyalar yüzde 50’ye varan indirimle satışa sunuldu.

İnegöl’de Mobilya İndirim Festivali

ABDULLAH TANIŞ

İnegöl,  ilk kez bir Mobilya İndirim Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Ertuğrulgazi Caddesi Mobilyacılar Derneği tarafından düzenlenen  ve 31 Ekim’e kadar devam edecek festivalde, mobilyalar yüzde 30 ila yüzde 50 arasında indirimle satışa sunuldu.

Caddenin tamamının mobilyacılardan oluştuğunu ve Türkiye’ye örnek olduğunu söyleyen Ertuğrulgazi Caddesi Mobilyacılar Derneği Başkanı Bahadır Bayraktar, “Burayı çağdaş, gelecek 30 yıllara örnek olacak bir açık AVM’ye dönüştürmek istiyoruz’ dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş da krizlerin konuşulduğu bir ortamda İnegöl mobilyacısının sektörün önünü açmaya çalıştığını belirtti. Başkan Aktaş, “Ertuğrulgazi Caddesi kendini yeniliyor, yeni vizyonlar koyuyor. Belediye Meclisi olarak burayı Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi olarak değiştirdik. Bugün onun da törenini yapıyoruz. Kat edeceğimiz çok mesafe var. MODEF EXPO’nun açılışını yapacağız. Türk mobilya sektörüne, ihracatımıza çok büyük değerler katacak” şeklinde konuştu.

“1 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİ”

Festivale katılan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da yaptığı konuşmada, İnegöl’ün mobilyası, tarımı, kültürü, turizmi ile Türkiye’nin önemli merkezlerinden bir olma yolunda ilerlediğini belirtti. Çavuşoğlu, “Ertuğrulgazi Caddesi mobilyanın İnegöl’de doğduğu bir caddedir. İnegöl’de bin 600 mobilya firması var ve 30 binin üzerinde istihdam sağlıyorlar. İşsizliğin sıfır olduğu, ara işçilere de çok fazla ihtiyaç duyulduğu bir yer. İnegöl 1 milyar dolarlık ticaret hacmi ile önemli bir merkez. Hükümet olarak, yerel yönetimler olarak bu alanda yapılacak tüm faaliyetlere destek verdik, desteğimizi artırarak sürdüreceğiz” dedi.

Konuşmalardan sonra Hakan Çavuşoğlu ve ilçe protokolü, cadde girişinde bulunan Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi tabelasının üzerine ‘İnegöl Mobilyası’ tabelasını çaktı. Program Çavuşoğlu’nun esnaf ziyaretiyle son buldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X