İnegöl’de öğrencilere kırtasiye desteği

İnegöl Belediyesi, önceki gün başlayan yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte 2 bin 500 öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.

İnegöl’de öğrencilere kırtasiye desteği

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kocatepe Ortaokulu’nda kırtasiye malzemesi dağıtımlarına katıldı. Bir süre öğrencilerle sohbet eden Aktaş, İnegöl’ün yaklaşık 53 bin öğrenci ve 3 bin 500’e yakın öğretmeniyle büyük bir eğitim ordusuna sahip olduğunu ifade etti. 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilere kırtasiye desteğinde bulunulduğunu kaydeden Aktaş, İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım Merkezi aracılığıyla ilkokul düzeyinde bin 500, ortaokul düzeyinde bin olmak üzere toplamda 2 bin 500 öğrenciye kırtasiye desteğinde bulunduklarını söyledi. 

Kırtasiye desteğinin ilkokul ve ortaokul seviyesinde toplam 63 okulda yapıldığını kaydeden Aktaş, çanta kalemler, defterler ve boyalar gibi malzemelerin bulunduğunu ifade etti. İnegöl Belediyesi ortaokulu ile ilgili de çalışmalara yakın bir zamanda başlanacağını dile getiren Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak eğitime destek ve katkılar vermeye çalışıyoruz. Bunu okul tadilatlarından yeni okul yapımına varana kadar her alanda yapmaya çalışıyoruz. İnşallah yakın bir zamanda İnegöl’e bir ortaokul kazandırmayla alakalı da çalışmamız başlayacak” dedi.

Öğrencilerden kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını isteyen Aktaş, gençliğin kötü alışkanlıklarla değil ilmi, sportif, kültürel ve sanatsal başarılarla gündeme gelmesini arzuladığını ifade ederek, öğrencilerin, velilerin ve eğitim camiasının bu konuda daha hassas olmalarını istedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X