İnegöl’de renkli Orman Haftası kutlaması

Bursa’nın İnegöl ilçesinde Orman Haftası kutlamaları başladı.

İnegöl’de renkli Orman Haftası kutlaması

Vehbi Koç İlk ve Ortaokulu’nun salonları ve koridorları orman dekorları ile süslendi. Suni ormanın oluşturulduğu okulda öğrenciler yeşil-beyaz renkteki tişirtler giyerek, ormanın önemine dikkat çekti. Okuldaki programa Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Tören öncesinde okul bahçesine protokol üyeleri tarafından fidan dikildi.

Orman İşletme Müdürü Muhammet Çolak, Bursa’nın yüzde 45, İnegöl’ün ise yüzde 46’sının orman olduğunu belirterek, “Bizim orman varlığımızın yüzde 84’ü verimli orman vasfında. Bu oran Türkiye genelinde yüzde 52’dir. Her yıl halkımıza 25 bin adet fidan dağıtıyoruz. Her okulun ağaçlandırma çalışmasını beraber yapıyoruz” diye konuştu.

Sunumun ardından birinci sınıf öğrencilerinden oluşan okul korosu seslendirdiği türkülerle ormanın önemini anlattı. Okul öğrencilerinin sergilediği orman konulu skeç ilgi görürken, “ağaçlar dile geldi” adlı müzikalde de ormanların önemine işaret edildi. Veliler tarafından hazırlanan günlük hayatta kullanılan geri dönüşüm ürünlerinden yapılan giysileri taşıyan miniklerin defilesi dikkat çekti. Program, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında derece alan öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X